ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ;

Τεράστιο πλήγμα έχει υποστεί ο τομέας της εστίασης στις Κυκλάδες τους τελευταίους δέκα μήνες εξαιτίας της πανδημίας.

Τα δύο lockdown, της περασμένης άνοιξης και το τωρινό, σε συνδυασμό με την «κουτσουρεμένη» τουριστική περίοδο του τελευταίου καλοκαιριού, προκάλεσαν μεγάλες απώλειες εσόδων και άλλες αρνητικές συνέπειες στον ευρύτερο τομέα της εστίασης και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα νησιά του νομού.

Ήδη συμπληρώθηκαν δύο μήνες από τότε που έκλεισαν ξανά τα καταστήματα εστίασης και στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστούν μερικές ακόμη εβδομάδες για να λειτουργήσουν εκ νέου με όρους και κανόνες.

Στις Κυκλάδες οι επιχειρηματίες , σιγά σιγά, ζεσταίνουν τις μηχανές και προετοιμάζονται για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης το οποίο εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο.

Κάποιες υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις για άνοιγμα της εστίασης την 1η Φεβρουαρίου δε φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Η λογική λέει ότι αν διατηρηθεί η σταθερή επιδημιολογική κατάσταση που παρουσιάζει η χώρα, οι επιχειρήσεις εστίασης θα λειτουργήσουν περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Επίσης, δεν έχει γίνει σαφές αν θα υπάρξει ένα πρώτο κύμα ανοίγματος μόνο των εξωτερικών χώρων των επιχειρήσεων ή αν θα επιτραπεί η λειτουργία και των εσωτερικών μέσα στο χειμώνα. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η εστίαση θα επαναλειτουργήσει με μέτρα και κανόνες αυστηρότερους σε σχέση με το άνοιγμα του προηγούμενου καλοκαιριού.

Translate »
error: Content is protected !!