Αν μαζεύαμε από μία σακούλα με σκουπίδια κάθε φορά που κάναμε βόλτα στην παραλία(Φωτό+Βίντεο)

Όλοι μαζί μπορούμε.

Θα μπορούσε να ήταν το κεντρικό μας σύνθημα για να ξεκινήσουμε μία συνήθεια, μία δραστηριότητα σχεδόν καθημερινή. Για όσους από εμάς, μας αρέσει η βόλτα στην φύση – παραλία ή βουνό – θα μπορούσε πολύ απλά ταυτόχρονα να γίνει και μια δραστηριότητα καλής πράξης προς το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Όσοι από εμάς ζούμε στην Μύκονο – ή σε κάποιον άλλον Ελληνικό παράδεισο – μακριά από τους ρυθμούς και την ζωή των μεγάλων πόλεων σκεφτείτε πόσο ωραία θα ήταν κάθε φορά που βγαίναμε μία βόλτα να είχαμε μαζί και μία σακούλα απορριμμάτων. Όχι πολλές ΑΛΛΑ ΜΙΑ και κάθε φορά να μαζεύουμε ότι μπορούμε και ότι αντέχει η πλάτη μας.

Όπως σήμερα, εγώ και ο Στέφανος ο Τσίρος (μαζί με το σκυλάκι μας την Minnie) κάναμε – όπως κάνουμε συχνά – μία βόλτα σε μία από τις παραλίες του νησιού μας. Αυτή την φορά πήγαμε στην μικρή παραλία δίπλα από την Παραλία της Μερχιάς.

Στο αυτοκίνητο μας, έχουμε σχεδόν πάντα σακούλες τις οποίες ποτέ δεν επιστρέφουμε άδειες. Έτσι κάναμε και σήμερα…

Γιώργος Παπαδημητρακόπουλος – Δημοσιογράφος/Συγγραφέας

Αυτή την φορά μας δυσκόλεψε μία μεγάλη μπούρδα από άμμο που είχε χωθεί κυριολεκτικά στην άμμο, όμως με επιμονή και υπομονή την… καταφέραμε και την απομακρύναμε:

Translate »
error: Content is protected !!