ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών της Μυκόνου έπεσαν οι δύο φίλοι, οι οποίοι μέσα σε ένα τριήμερο είχαν κυριολεκτικά “ρημάξει” τα καταστήματα του νησιού και είχαν γίνει φόβος και τρόμος για τους καταστηματάρχες.

Οι δύο άνδρες είχαν την εξής τακτική, πρώτα κοιτούσαν το κατάστημα το οποίο είχαν βάλει στο μάτι για τυχόν αδυναμίες του (έλλειψη συναγερμού ή καμερών ασφαλείας) και έπειτα το ίδιο βράδυ εισέβαλλαν και το ξάφριζαν. 

Ενδεικτικό είναι ότι από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 20 του ίδιου μήνα – δηλαδή σε τρεις μόνο ημέρες είχαν καταφέρει να αποσπάσουν αντικείμενα από οκτώ καταστήματα.

Οι δύο δράστες αφού συμφωνούσαν σε ποιο μαγαζί θα διαρρήξουν, έσπαγαν με πέτρα την τζαμαρία και στην συνέχεια έμπαιναν μέσα. Ο ένας παρέμενε εντός του αυτοκίνητου κάνοντας τον τσιλιαδόρο σε περίπτωση που έβλεπε αστυνομία ή κάποιον άλλον και έτσι να ειδοποιούσε γρήγορα τον συνεργό του.

Στόχος τους ήταν πρώτα από όλα η ταμειακή μηχανή του κάθε καταστήματος και έπειτα έλεγχαν συρτάρια και ράφια για τυχόν χρήματα. 

Η λεία από την τριήμερη δράση τους, σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε περίπου στα 4.000 ευρώ κάνοντας τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να φοβούνται για την περιουσία τους. Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία του νησιού έφτασε σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαλευκάνει τις υποθέσεις διαρρήξεων συλλαμβάνοντας τους δύο δράστες. 

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο 40χρονος άντρας ελληνικής καταγωγής με το ψευδώνυμο «Κόκκορας» αλλά και ο 30χρονος συνεργός του επίσης ελληνικής καταγωγής είναι μόνιμοι κάτοικοι της Μυκόνου.

Translate »
error: Content is protected !!