Βερώνης-Λαζαρίδης αυτοψία στην εγκαταλελειμμένη δεξαμενή στον Άγιο Πατάπιο (φωτό+Βίντεο)

Αυτοψία πραγματοποίησαν στην εγκαταλελειμμένη δεξαμενή του Αγίου Παταπίου της Άνω Μεράς ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Χρήστος Βερώνης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Δημήτρης Λαζαρίδης, το μέλος του Δ.Σ. και Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΜ κ. Μηνάς Σαμοθράκης και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της υπηρεσίας κ. Τάσος Θεοδωρακόπουλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να φθάσουν στην δεξαμενή έπρεπε να περπατήσουν μέσα στα φρύγανα τα οποία σε ορισμένα σημεία είχαν φθάσει ακόμα και το μισό μέτρο. Το μονοπάτι που ακολουθούσες για να φθάσεις σε αυτή την δεξαμενή είχε εξαφανιστεί αφού όπως όλα δείχνουν κανείς δεν είχε πατήσει το πόδι του σε μία δεξαμενή υψίστης σημασίας για την Άνω Μερά η οποία δίνει νερό στα πολύ ψηλά σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν κάτι περισσότερο από απογοητευτικό. Κανένα προστατευτικό καπάκι δεν υπήρχε στην οροφή της δεξαμενής. Το μηχανοστάσιο δεν είχε πόρτα για να κλείνει ο χώρος και να προστατεύονται τα μηχανήματα και όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια της αυτοψίας η μισή δεξαμενή δεν λειτουργούσε για περισσότερα από τρία χρόνια.

Με εντολή Δημάρχου Μυκόνου κ. Χρήστου Βερώνη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Δημήτρης Λαζαρίδης ξεκινάει μαζί με τα συνεργεία της Υπηρεσίας όλες εκείνες τις απαραίτητες επισκευές, τους καθαρισμούς, τις μονώσεις έτσι ώστε μέσα στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα ολόκληρο το σύστημα της δεξαμενής να είναι σε θέση να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει την Άνω Μερά.

Είναι γεγονός ότι τόσο ο κ. Βερώνης όσο και ο κ. Λαζαρίδης έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσουν να καταγράψουν, συντηρήσουν, επισκευάσει και προχωρήσει όλες τις απαραίτητες υποδομές στο δίκτυο της ύδρευσης και της αποχέτευσης ενόψει σεζόν. Σίγουρα μέσα σε λίγους μήνες ενεργής θητείας δεν μπορούν να κάνουν θαύματα όμως στην πράξη φαίνεται ότι επιδίδονται σε έναν τιτάνιο αγώνα για να διασφαλίσουν ότι το νησί μας θα έχει όσο νερό χρειαστεί.

Δείτε φωτογραφίες από την αυτοψία τους στην δεξαμενή του Αγίου Παταπίου

Δείτε το παρακάτω βίντεο και την σχεδόν εγκαταλελειμμένη δεξαμενή:

Translate »
error: Content is protected !!