Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου: Έδωσε εντολή να… καθαρίσουν τους Κάτω Μύλους

Στις αυτοψίες είχε διαπιστωθεί να έχουν προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες δομήσεις αρκετά τετραγωνικά χωρίς να υπάρχουν σχετικές πολεοδομικές άδειες και χωρίς να έχει κληθεί η Αρχαιολογία για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Εκτός από τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες, όμως, ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου κ. Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου έχει βάλει στο στόχαστρό του και όσα ακίνητα βρίσκονται σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και οι ιδιοκτήτες τους, κατά παράβαση της νομοθεσίας, έχουν εκδώσει οικοδομική άδεια χωρίς να έχει γίνει σχετικό ερώτημα προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ο Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου έδωσε ήδη εντολή στην εισαγγελέα Πρωτοδικών να εξετάσει όλες τις περιπτώσεις ακινήτων σε Χώρα, Ανω Μερά και άλλες περιοχές όπου έχουν ανευρεθεί αρχαία, προκειμένου να διακριβώσει εάν διαθέτουν άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Σε εξέλιξη, όμως, είναι και μία ακόμη σημαντική έρευνα, την οποία ο Οδ. Τσορμπατζόγλου έχει αναθέσει, λόγω μείζονος σημασίας, σε ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό και συγκεκριμένα σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Η έρευνα αυτή αφορά σε υψηλά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για αυθαίρετες κατασκευές, τα οποία, μετά από προσφυγή των παραβατών στα Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ), έχουν μειωθεί δραστικά.

Στην παραλία στους Κάτω Μύλους είχα  κατασκευαστεί μάντρες, ενώ είχαν γίνει τσιμεντοστρώσεις μέχρι την άμμο.:

Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών:

Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: