Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από Ασπρόπυργο: Η κεντρική μας προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ

«Σας ευχαριστώ και ευχαριστώ τους καταπληκτικούς ΟΝΝΕΔίτες μας, οι οποίοι ήταν παρόντες και παρούσες καθ΄ όλη τη διάρκεια και της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου και δίνουν τον δικό τους ξεχωριστό τόνο σε κάθε συγκέντρωσή μας. Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί υποψήφιοι και υποψήφιες στο ψηφοδέλτιο της Δυτικής Αττικής, φίλες και φίλοι, είμαι σήμερα, εδώ, στον Ασπρόπυργο, στη Δυτική Αττική, πρώτα και πάνω απ΄ όλα για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το μοναδικό ποσοστό το οποίο πετύχαμε εδώ στη Δυτική Αττική, όχι μόνο στον Ασπρόπυργο», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ξεπεράσαμε το 40% και για μένα αυτό το ποσοστό είναι μία επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας την οποία κάναμε την προηγούμενη τετραετία να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Να βάλουμε την οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και ταυτόχρονα να κρατήσουμε τη χώρα ασφαλή εν μέσω πρωτοφανών δυσκολιών. Αναφέρθηκε ο Δήμαρχος και θυμήθηκε τις μεγάλες δυσκολίες της πανδημίας, δεν ήταν όμως μόνο αυτό, μία ενεργειακή κρίση, ένας γείτονας ο οποίος ήταν επιθετικός για μία ολόκληρη τετραετία», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ξεπεράσαμε όλες αυτές τις δυσκολίες και ταυτόχρονα ήμασταν συνεπείς στην υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Ο ελληνικός λαός μας επιβράβευσε στην κάλπη της 21ης Μαΐου, αυξάνοντας το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και τον απόλυτο αριθμό ψήφων που λάβαμε. Όμως, φίλες και φίλοι, η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ο Δήμαρχος θυμήθηκε ότι και οι Δήμοι ήταν δέσμιοι του συστήματος της απλής αναλογικής μέχρι που ήρθαμε εμείς και δώσαμε τη δυνατότητα στους Δήμους να μπορέσουν να κυβερνηθούν αποτελεσματικά», υποστήριξε στη συνέχεια.

«Εδώ είμαστε, στην παράξενη κατάσταση να πρέπει να διεκδικούμε μία δεύτερη εκλογική νίκη, όταν θα είχαμε ήδη αυτοδύναμη κυβέρνηση, αν ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Καλούμαστε δηλαδή και καλούνται οι πολίτες να επανεπιβεβαιώσουν την επιλογή, την οποία έκαναν στην προηγούμενη κάλπη και να μας εμπιστευτούν και πάλι, διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η κάλπη είναι άδεια, θα είναι άδεια το πρωί της 25ης Ιουνίου και χρέος μας είναι να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλω όλες και όλους αρωγούς», ανέφερε ακόμη.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «βάλαμε τον πήχη ψηλά και τον βάζουμε μαζί ακόμα ψηλότερα για ακόμα καλύτερα ποσοστά στον Ασπρόπυργο, για ακόμα καλύτερα ποσοστά στη Δυτική Αττική, όχι απλά για την 3η αλλά για την 4η έδρα. Να μπορέσουμε για ακόμα μια φορά να εκπλήξουμε ευχάριστα και να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε αυτή τη μεγάλη εμπιστοσύνη την οποία μας δείχνουν οι πολίτες. Για να συνεχίσουμε από την 26η Ιουνίου με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη, με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση, το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε ήδη δρομολογήσει».

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, τον οποίο θέλω και προσωπικά να συγχαρώ για μια μεγάλη διαδρομή στην τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι πολυτέλεια, ξέρετε, στην πολιτική να μπορείς να φεύγεις με τους δικούς σου όρους. Είχαμε, όμως, μια άριστη συνεργασία με τον Δήμαρχο. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση με χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία δεν είχε δει ποτέ η Αυτοδιοίκηση από τη μεταπολίτευση και μετά, για να μπορέσουμε ακριβώς να κάνουμε τη δική σας καθημερινότητα καλύτερη. Αυτό, βέβαια, αποτυπώνεται και στις συνολικές πολιτικές επιλογές τις οποίες κάναμε την προηγούμενη τετραετία και τις οποίες θέλουμε να συνεχίσουμε».

Καλύτερες δουλειές για όλους

Ακολούθως τόνισε ότι «το πρώτο μας μέλημα ήταν και παραμένει οι πολλές και καλύτερες δουλειές για όλους, με καλύτερους μισθούς. Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που το ποσοστό μας εδώ στη Δυτική Αττική αλλά και στη Δυτική Αθήνα εξέπληξε τόσο ευχάριστα, είναι ακριβώς επειδή οι πολίτες αναγνώρισαν αυτή την πολιτική μας με αναπτυξιακό πρόσημο που έδωσε έμφαση, όχι απλά στην προστασία, αλλά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι πολίτες της Δυτικής Αττικής μας πίστωσαν το γεγονός ότι σώσαμε τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά και όχι απλά προστατεύσαμε θέσεις εργασίας, αλλά δημιουργούμε τις προοπτικές για πολλές ακόμα.

Είχα επισκεφτεί τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας πριν από λίγες εβδομάδες. Τότε ήταν πέντε πλοία, αν δεν κάνω λάθος, μέσα. Προστίθενται συνέχεια και καινούργια και είναι μεγάλη η χαρά την οποία βλέπω στα πρόσωπα των εργαζόμενων οι οποίοι αγωνιούσαν πριν από ένα χρόνο αν θα μπορέσουν να κρατήσουν τη δουλειά τους. Τώρα γεμάτοι αισιοδοξία έρχονται το πρωί στη δουλειά και ξέρουν ότι θα έχουν δουλειά. Θα έχουν δουλειά και θα προστεθούν και νέες θέσεις εργασίας στα ναυπηγεία. Το ίδιο γίνεται και στον Σκαραμαγκά, το ίδιο θα γίνει σε μια σημαντικότατη επένδυση για την περιοχή σας, την οποία πάλι η δική μας κυβέρνηση ξεμπλόκαρε. Αναφέρομαι στο Εμπορευματικό Κέντρο, το οποίο, όπως γνωρίζετε, είχε βαλτώσει με μια προβληματική σύμβαση. Με πολύ μεγάλη πίεση και διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση καταφέραμε επιτέλους να το ξεμπλοκάρουμε».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: