Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Επίσκεψη στην Ροδόπη με μήνυμα προς την Τουρκία – Τα 3 ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη «μάχη» της Ροδόπης ρίχνεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πάει στην Κομοτηνή την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τρίτη 20 Ιουνίου.

Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι από τη μία να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες της Ροδόπης – της μόνης που βάφτηκε «ροζ» στις κάλπες του Μαΐου – και να ζητήσει να στηρίξουν τη ΝΔ και τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Όμως, ο βασικός στόχος της επίσκεψης αφορά στο μείζον θέμα, εθνικής σημασίας, που δημιουργήθηκε, μετά τις αποκαλύψεις για εμπλοκή του Τουρκικού Προξενείου στην εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ, με το ψηφοδέλτιο της Κουμουνδούρου στο νομό, αλλά και του Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ στη Ξάνθη.

Μητσοτάκης προς Άγκυρα

Από την Κομοτηνή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει σε κάθε τόνο ότι η μειονότητα είναι μουσουλμανική και οποιαδήποτε φωνή περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη είναι ακραία, εκτός του πνεύματος των διεθνών συνθηκών, και άρα καταδικαστέα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, μεταξύ άλλων, θα διαμηνύσει στο Τουρκικό Προξενείο, με αποδέκτη και τον Πρόεδρο Ερντογάν, να μην εργαλειοποιούν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και να μην παρεμβαίνουν σε εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

«Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, μια ευρωπαϊκή δημοκρατία που δεν δέχεται παρεμβάσεις στο εσωτερικό της» το μήνυμα της ΝΔ.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει την πίστη του στην πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας στη Θράκη, την οποία εγκαινίασε, όπως έχει τονίσει, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1991.

Επικοινωνιακή αντεπίθεση από την Άγκυρα

Το ευαίσθητο αυτό θέμα μπήκε στην προεκλογική «αρένα» και ήδη εκτός από αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων, έχει «ερεθίσει» και την Άγκυρα, η οποία έχει σπεύσει να εκμεταλλευτεί αυτή τη σύγκρουση και μέσω του φιλοκυβερνητικού τύπου, να μιλήσει για στοχοποίηση της «τουρκικής», όπως θέλει να την ορίζει, μειονότητας.

«Πολιτική απρέπεια του Τσίπρα»

Η ΝΔ με αφορμή και την επιχείρηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέξει τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά στην προεκλογική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Θράκης, μιλά για «πολιτική απρέπεια» του Αλέξη Τσίπρα και τον κατηγορεί για «παιχνίδια με τους θεσμούς».

Η Πειραιώς θα αναδεικνύει στο δημόσιο λόγο ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρ’ ότι είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως και αρμοδίως από την ΕΥΠ πριν από την προκήρυξη των εκλογών του Μαΐου, επέλεξε να αγνοήσει τα στοιχεία για σαφή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις ελληνικές εκλογές, με στόχο την άγραν ψήφων, όπως υποστηρίζει η Πειραιώς.

Τα ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ σταθερά θα θέτει το επόμενο διάστημα τρία ερωτήματα με τρεις διαφορετικούς αποδέκτες.

Ερώτημα 1: Προς τους 2 υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ: γιατί δεν παίρνουν σαφή θέση για το αν εκπροσωπούν την μουσουλμανική ή τη δήθεν «τουρκική» μειονότητα;

Ερώτημα 2: Προς τον ΣΥΡΙΖΑ: αμφισβητούν τα μηνύματα που μαρτυρούν ευθεία παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εσωτερικές μας υποθέσεις;

Ερώτημα 3: Προς τον κ. Τσίπρα: διαψεύδει ότι είχε λάβει ενημέρωση πριν τις εκλογές με υλικό που τεκμηριώνει ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζονται ευθέως από το τουρκικό προξενείο;

Ο στόχος της Πειραιώς είναι να αναδείξει ότι ακόμη και σήμερα, μετά τον σάλο που έχει προκληθεί, η Κουμουνδούρου προτιμά τη σιωπή, επιλέγοντας, όπως επισημαίνουν στελέχη της, «αντί του εθνικού συμφέροντος και μιας εθνικά υπεύθυνης θέσης, να προτάσσει το στενά κομματικό συμφέρον».

Πηγή: NewsIt.Gr

Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: