Επιβεβλημένη όσο ποτέ η πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου στην ΔΕΥΑΜ για να προστατέψουμε την φήμη της Μυκόνου

Επιβεβλημένη θεωρείται η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου στην ΔΕΥΑΜ όσο ποτέ άλλοτε.

Η ΔΕΥΑΜ αποτελεί αν όχι την πρώτη μία από τις πιο δύσκολες υπηρεσίες των Δήμων, έτσι η εξειδικευμένη υποστήριξη της Υπηρεσίας σε θέματα διαγωνισμού προμήθειας υλικού, εξοπλισμού αλλά και πρόληψης ατυχών περιστατικών είναι μόνο κάποιες από τις πολύ σοβαρές αρμοδιότητες που θα έχει ο νέος τεχνικός σύμβουλος.

Φυσικά ο Τεχνικός Σύμβουλος είναι ο άνθρωπος… ALERT για να μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία ενός απαρχαιωμένου αποχετευτικού συστήματος, σε δίκτυα τα οποία μπορεί να είναι μπαζωμένα, να έχουν υποστεί ζημιές ή και το πολύ απλό απλά να έχουν πέσει ή σπάσει σε κάποιο σήμειο οι αγωγοί. Κατά το πρόσφατο παρελθόν θυμίζουμε ότι τα λύμματα είχαν βγει στον Γυαλό, σε πολυ σύχναστες παραλίες και η είδηση έγινε σε λίγα λεπτά VIRAL σε όλη την Ελλάδα.

Αυτά τα γεγονότα θέλει ο πολύ έμπειρος σε τεχνικά ζητήματα νέος Δήμαρχος Μυκόνου κ. Χρήστος Βερώνης να προλάβει και να μηδενίσει (όσο αυτό είναι εφικτό σε ένα δίκτυο απαρχαιωμένο και ασυντήρητο για δεκαετίες).

Εξάλλου η Νέα Δημοτική Αρχή εκ των πραγμάτων δεν μπορεί – χρονικά – να δημιουργήσει ή να επισκευάσει το δίκτυο τόσο της αποχέτευσης όσο και της ύδρευσης στο νησί, αφού δεν έχει κλείσει ούτε τρεις μήνες ενεργής θητείας. Όμως μαθαίνουμε ότι τους επόμενους μήνες θα ανακοινωθεί ένα ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο για την ολική αποκάτασταση του διτκύου.

Είναι γεγονός ότι η πρόσληψη σε αυτή την τόσο νευραλγική θέση Τεχνικού Συμβούλου θα διασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος αφού είμαστε μία ανάσα από την τουριστική σεζόν για το καλοκαίρι του 2024.

Θυμίζουμε ότι η ΔΕΥΑΜ και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της κ. Δημήτρης Λαζαρίδης από την ημέρα που ανέλαβε μαζί με τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜ προσπαθούν με συντηρήσεις, επισκευές και ανακατασκευές να συντηρήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το δίκτυο.

Όλο αυτό το διάστημα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜ έχουν ξεκινήσει μία μεγάλη επιχείρηση συντήρησης, επισκευής και αποκατάστασης ζημιών.

Στην περιοχή της Λίμνης έχουν ξεκινήσει η συντηρήσεις και μερικές επισκευές σε τμήματα του δικτύου:

Στην περιοχή της Αλευκάντρας συνεργεία της ΔΕΥΑΜ καθαρίζουν και αποφράσσουν τους σωλήνες:

Στην περιοχή Τρία Πηγάδια επίσης πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες από την ΔΕΥΑΜ στο σύστημα της υπηρεσίας:

Η νέα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να τα βάλει με τον πιο δύσκολο και αφανή εχθρό που είναι οι βλάβες σε ένα σύστημα απαρχαιωμένο, σχεδόν εγκαταλελειμμένοι όμως για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτές τις κρίσιμες ανάγκες θα πρέπει δίπλα της να έχει έμπειρους επαγγελματίες που γνωρίζουν όσο κανείς άλλος τα προβλήματα και την ίδια στιγμή τις λύσεις των προβλημάτων.

Translate »
error: Content is protected !!