Η ψάλτρια Μαίρη Δακτυλίδη θα μιλήσει για την ποιητική συλλογή του Γιώργου Παπαδημητρακόπουλου στον κήπο της Σχολής Καλών Τεχνών

Ένα από τα πρόσωπα που θα σχολιάσουν και θα απαγγείλουν Ποιήματα από την Ποιητική Συλλογή του Δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδημητρακόπουλουτο Σάββατο στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 18:00 στον κήπο της Σχολής Καλών Τεχνών Μυκόνου είναι η Δικηγόρος και Ψάλτρια κα. Μαίρη Δακτυλίδη.

Ας την γνωρίσουμε όμως καλύτερα…

Η Μαίρη Δακτυλίδη είναι γέννημα θρέμμα Μυκονιάτισσα, από τρίτεκνη οικογένεια, δραστήρια, εργατική, δημιουργική, λάτρης των παραδόσεων με αγάπη και σεβασμό για την γενέτειρά της τη Μύκονο.

Είναι νέα Νομικός στο νησί. 

 Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο  σπουδών στην Εκκλησιαστική Ιστορία και  Πολιτισμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. 

Η μεγάλη της αγάπη όμως είναι η Εκκλησία και η βυζαντινή μουσική που καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του χρόνου  της μέσα στην καθημερινότητα. Μαθητεύει πλάι στην διεθνούς φήμης αναγνωρισμένη υμνωδό του βυζαντινού και αρχέγονου μέλους Νεκταρία Καραντζή( πνευματικό παιδι του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου) και βρίσκεται στο τελευταίο έτος σπουδών για την απόκτηση πτυχίου βυζαντινής μουσικής.

Είναι εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ψαλτριών στις Κυκλάδες ( τον πρώτο επίσημο και μεγαλύτερο σύνδεσμο γυναικών στη βυζαντινή Εκκλησιαστική μουσική ανά τον κόσμο το οποίο αποτελεί αρωγό μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος [ΟΜΣΙΕ]) δημιούργημα της Νεκταρίας Καραντζή από το 2013).

Τα τελευταία 5 χρόνια είναι ψάλτρια στον Ενοριακό Ναό Αγ. Κυριακής στον πιο πολυσύχναστο δρόμο Ματογιάννη της Μυκόνου. 

Έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το αναλόγιο της Ενορίας αφιλοκερδώς όπως και κάθε δραστηριότητα της και προσφορά στον Ενοριακό ναό και τα παρεκκλήσια. 

Κάθε Κυριακή ο γυαλός της Μυκόνου αντηχεί από την φωνή της που δημιουργεί ένα ιδιαίτερο κλίμα κατάνυξης και  προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο το μοναδικό γυναικείο άκουσμα στην ψαλτική αφού στα νησιά της Μητροπόλεώς είναι η μοναδική γυναίκα ψάλτρια.

Translate »
error: Content is protected !!