ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ: “ΠΟΛΕΜΟΣ” ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΩΣ ΚΑΙ 70%

«Εφικτό πλέον να επιτευχθούν πωλήσεις 2,5 δισ. ευρώ σε αυτές τις εκπτώσεις», αναφέρουν πηγές από τους Εμπορικούς Συλλόγους της Χώρας.

Έχοντας χάσει την εορταστική περίοδο και διαθέτοντας γεμάτες τις αποθήκες με στοκ οι έμποροι αναμένεται να επιδοθούν σε έναν μεγάλο «πόλεμο» προσφορών προκειμένου να εκμεταλλευτούν το «παράθυρο» που άνοιξε ανέλπιστα με την απόφαση της κυβέρνησης χθες να επαναλειτουργήσουν όλα τα καταστήματα απ’ την ερχόμενη Δευτέρα.

Ένας στόχος με αρκετές δυσκολίες βέβαια για όλους τους επαγγελματίες αφού αφενός δεν μπορούν να ποντάρουν σε μαζικότητα επισκέψεων, λόγω των περιοριστικών μέτρων, αφετέρου την αμυντική στάση που κρατούν οι καταναλωτές λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας. Μέσα σε όλα αυτά φυσικά και ο φόβος για ένα πιθανό νέο lockdown που θα σήμανε και την ταφόπλακα της μισής αγοράς.

Γι αυτό εξάλλου και παράγοντες της αγοράς λένε ότι σε ορισμένα είδη οι εκπτώσεις αναμένεται να φτάσουν ως και το 70%.

Πρόκειται, όπως λένε, για ανάγκη επιβίωσης, αφού ήδη υπολογίζεται πως μόνο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων χάθηκε περίπου το 70% του εορταστικού τζίρου, ποσοστό που αντιστοιχεί σε πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Επομένως η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί ουσιαστικά και την τελευταία ευκαιρία για το εμπόριο, και κυρίως για κλάδους όπως η ένδυση και η υπόδηση, που παραδοσιακά αυτό το διάστημα κάνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Translate »
error: Content is protected !!