Μεγάλος όγκος από παράνομο άδειασμα πισινών δημιούργησαν την υπερχείλιση στον Ορνό

Άγνωστοι άδειασαν τεράστιες ποσότητες από νερό στους αγωγούς ομβρίων στην περιοχή του Ορνού που είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή λειτουργίας του αντλιοστασίου του Κόρφου.

Αυτές οι μεγάλες ποσότητες νερού σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από πισίνες που όπως μαθαίνουμε οι ιδιοκτήτες των ακινήτων έχουν συνδέσει παρανόμως στους σωλήνες με τα όμβρια. Έτσι μπλόκαραν το σύστημα και μέσα σε λίγα λεπτά το σύστημα σταμάτησε να λειτουργεί.

Στο παρελθόν δεν είναι λίγες οι φορές που άγνωστοι ιδιοκτήτες ακινήτων αδειάζουν τεράστιες ποσότητες νερού από τις πισίνες τους στους αγωγούς αυτούς. Μάλιστα αυτή την εποχή κάθε χρόνο υπάρχουν παρόμοια περιστατικά σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Η ώρα που συνέβη το περιστατικό ήταν 4:30 τα ξημερώματα. Άμεσα ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Δημήτρης Λαζαρίδης και μαζί με συνεργεία της υπηρεσίας έφθασαν στο σημείο και ξεκίνησαν να επισκευάζουν την βλάβη. Μέσα σε λίγη ώρα – χάρη στην άμεση επέμβαση της ΔΕΥΑΜ – το αντλιοστάσιο ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά. Την ίδια στιγμή άλλα συνεργεία της ΔΕΥΑΜ συγκέντρωσαν όλα τα νερά που είχαν βγει στην επιφάνεια του Ορνού.

Translate »
error: Content is protected !!