Με αφορμή την Ποιητική του Συλλογή ας γνωρίσουμε καλύτερα τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδημητρακόπουλο

Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1987 στην Πάτρα σε μία μεγάλη, πολύτεκνη οικογένεια. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Πάτρα ενώ λίγα χρόνια αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο με Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Δημόσιες Σχέσεις και στην Διαχείριση Παγκόσμιων Επικοινωνιών.

Ξεκίνησε ως Ρεπόρτερ, συνέχισε ως Αρχισυντάκτης & παρουσιαστής Δελτίων Ειδήσεων στον Μεγαλύτερο Περιφερειακό Σταθμό της Ελλάδος SuperB, συντάκτης Αστυνομικού και Δικαστικού Ρεπορτάζ στην Ιστορική Εφημερίδα Πελοπόννησο και στην Εφημερίδα Ημέρα, απεσταλμένος της Κρατικής Τηλεόρασης στην Ιταλία, ενώ σήμερα από την Μύκονο είναι ο συνεργάτης της Ζήνας Κουστελίνη και του StarChannel.

Στα 25 του ξεκίνησε να φοιτά στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, εκεί λοιπόν άρχισε τις «επαναστάσεις»  και να ανακαλύπτει τον κόσμο των λέξεων, το χρώμα τους, την κίνηση τους, την δύναμη τους. Κρυφά, σχεδόν… ιεροτελετουργικά ενώ φοιτούσε στην Δραματική Σχολή και εργαζόταν ως Δημοσιογράφος ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα του ποιήματα. Κάποια από αυτά τα έχουμε εμείς σήμερα στα χέρια μας.

Έχει διατελέσει Διευθυντής Γραφείου Τύπου σε Θέατρα, σε Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, Διοργανωτής & Υπεύθυνος Φιλανθρωπικών Οργανώσεων με Μεγάλες Δωρεές σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Ελλάδος.

Όμως σύμφωνα με τον ίδιο η Ποίηση είναι εκείνη η στιγμή της απόλυτης Ελευθερίας του.

Η Πρώτη του Ποιητική Συλλογή από τις Εκδόσεις Πηγή με τίτλο Ηδονής Ομολογία είναι φορτισμένη από συναισθήματα, τείνουν να περιγράφουν την ελευθερία, την ανεξαρτησία, το πάθος, την απόγνωση, την λατρεία, ενίοτε την απέραντη μοναξιά του ερωτευμένου χωρίς ανταπόκριση. 

Ο Γιώργος Παπαδημητρακόπουλος σε αυτή την ποιητική του συλλογή πειραματίζεται στα ποιήματα του με σουρεαλιστικά στοιχεία, συνδυάζοντας ονειρικές εικόνες με ισχυρές μεταφορές και ζωντανές περιγραφές. Συχνά εμπλουτίζει καθημερινά αντικείμενα και φυσικά στοιχεία με συμβολική σημασία, δημιουργώντας μια αυξημένη αίσθηση της πραγματικότητας και προκαλώντας βαθιά συναισθήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 18:00 στον κήπο της Σχολής Καλών Τεχνών θα παρουσιαστεί η πρώτη του Ποιητική Συλλογή. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο που ακολουθεί:

Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: