Ο σκηνοθέτης Δομήνικος-Δημήτριος Κουκάς θα μιλήσει για την Ποιητική Συλλογή του Γιώργου Παπαδημητρακόπουλου

Ο γνωστός Μυκονιάτης σκηνοθέτης κ. Δομήνικος – Δημήτριος Κουκάς θα μιλήσει για την πρώτη Ποιητική Συλλογή του Δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδημητρακόπουλου το Σάββατο στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 18:00 στον κήπο της Σχολής Καλών Τεχνών.

Ποιος είναι ο Δομίνικος Δημήτριος Κουκάς ;

Από παιδί λατρεύει να γράφει και να λέει ιστορίες.

Όταν τα βιβλία δεν του έφταναν, έπλαθε τις δικιές του μυθολογίες. Με σπουδές μουσικής και θεάτρου από τα εφηβικά χρόνια μπήκε στο θέατρο από την εικαστική οδό, με πραγματεία στα σκηνικά του Πειραιώτη Π. Αραβαντινού άρχισε ν’ ασχολείται με τη σκηνογραφία. Αποκάλυψη κι έμπνευση υπήρξε η πρώτη επαφή με το έργο του σκηνοθέτη Θ. Αμπαζή το 2000 και το Κέντρο Αρχαίου δράματος και τη μεγάλη μας τραγωδό-δασκάλα Λ. Κονιόρδου. Όπως και η πρόσφατη συμμετοχή (2019-2020) στο σεμινάριο-παράσταση πάνω στον Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου. 

Από το 2003 σκηνοθετεί έργα σύγχρονου ρεπερτορίου Πίντερ, Ανούιγ, Buffini αλλά και σύγχρονων Ελλήνων όπως του Άκη Δήμου αλλά και ραψωδίες από το τεράστιο έπος Οδύσσεια.

Κάθε λογοτέχνημα είναι έμπνευση.

Εκπαιδεύει νέα μέλη ως σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου αλλά και  εξελίσσεται μαζι τους με την στήριξη των παλαιότερων μελών, μίας παρέας ανθρώπων που αγαπούν το θεατρο. Διαχρονική στήριξη κι έδρα τους ο χώρος της ΚΔΕΠΠΑΜ, ως δημοτικό κέντρο πολιτισμού του νησιού και κυρίως με το πιστό κοινό να ακολουθεί και να αναζητά την επόμενη παράστασή τους.

Την εξερεύνηση νέων δρόμων στις παραστατικές τέχνες ενίσχυσαν οι συμμετοχές τους σε φεστιβάλ και οι παραστάσεις των έργων της Θ.Ο.Μ. σε νησιά βόρεια και νότια στο Αιγαίο.

Λατρεύει τη Μύκονο με τα ελαττώματά της, πιστεύει ότι αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.

Άλλωστε ο δυνατός αέρας της Μυκόνου τον έφερε να ανοίξει την “Gallery Domingo” στη δεκαετία του 90, για 17 ολόκληρα χρόνια.

Να παρουσιάζει το έργο τριάντα καλλιτεχνών κάθε καλοκαίρι.

Από σεβασμό στο τουριστικό προϊόν σχεδίασε χώρους φιλόξενους και τους αφιέρωσε στον Τουρισμό. Δραστηριοποιείται με τα τουριστικά καταλύματα που σχεδίασε και ολοκλήρωσε με αγάπη στη παράδοση και σεβασμό στη φύση και την αλώβητη γοητεία της.

Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: