ΣΚΛΗΡΟ LOCKDOWN ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Αναστολή στις εμπορικές δραστηριότητες που είχαν επιτραπεί προ των εορτών – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ, αντί για τις 10 – Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου – Δεν θα πληρώσουν ενοίκιο οι επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή

Σε ισχύ βρίσκεται από τις έξι σήμερα το πρωί το αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου, με διάρκεια μιας εβδομάδα και στόχο στο διάστημα αυτό η διασπορά του κορωνοϊού να περιορισθεί σε βαθμό που να επιτραπεί το άνοιγμα των σχολείων ως πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Στις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, επιστρέφουν και οι δραστηριότητες του εμπορίου που από τις έξι σήμερα το πρωί έχουν και πάλι ανασταλεί. Σημειώνεται ότι παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τροφίμων, ενώ σήμερα Κυριακή ορισμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα είναι επίσης εν λειτουργία.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στις περιοχές όπου το Επιδημιολογικό Φορτίο είναι σε χαμηλά επίπεδα – όπως στην Μύκονο – θα δοθεί μεγάλο βάρος με συνεχόμενους ελέγχους και μπλόκα για να κρατηθεί στα ίδια επίπεδα και να ανοίξουν από τις πρώτες περιοχές.

Ειδικότερα, από σήμερα ισχύουν τα παρακάτω:

1. Αναστολή στο click away: Σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα.

2. Κλειστά βιβλιοπωλεία

3. Κλειστά κομμωτήρια και υπηρεσίες περιποίησης νυχιών

4. Κλειστά ΚΤΕΟ

5. Αναστολή στις δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

6. Απαγόρευση μετακινήσεων από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

7. Κλειστές εκκλησίες για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανίων, αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Translate »
error: Content is protected !!