ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Παρά την αβέβαιη ακόμα χρονική στιγμή επανέναρξης της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας, τα στοιχεία δείχνουν ήδη κατά προσέγγιση ποιες περιοχές της Ελλάδας αναμένεται να παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη δυναμική όταν απελευθερωθούν και πάλι τα ταξίδια, με βάση την τάση που καταγράφουν την τελευταία πενταετία.

Έτσι, τη μεγαλύτερη δυναμική στις εισπράξεις κατά την περίοδο 2017 έως και 2019 δείχνουν να έχουν η περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου με +42%, η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη με εισπράξεις αυξημένες κατά +56% (πλην όμως από πολύ χαμηλά επίπεδα), η Πελοπόννησος με +36%, η Δυτική Ελλάδα με +62%, η Στερεά Ελλάδα με +59% και η Δυτική Μακεδονία με +68% (επίσης από πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα).  

Αδιαμφισβήτητοι όμως πρωταθλητές σε επίπεδο εσόδων είναι και αναμένεται να παραμείνουν πέντε περιφέρειες της χώρας: το Νότιο Αιγαίο με εισπράξεις 5,2 δισ. το 2019, η Κρήτη με 3,6 δισ. την ίδια χρονιά, η Αττική με 2,6 δισ. (+24% από το 2017), η Κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική) με 2,3 δισ. και, τέλος, τα Ιόνια Νησιά με 1,9 δισ. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά ευρήματα της δεύτερης έκδοσης των ετήσιων εκθέσεων ανταγωνιστικότητας και διαρθρωτικής προσαρμογής στον τομέα του τουρισμού των 13 περιφερειών της χώρας που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Translate »
error: Content is protected !!