Φωτιά στη Ρόδο: Συγκλονιστικές εικόνες στο νησί – Γέμισαν με κόσμο οι δρόμοι, εγκαταλείπουν τα χωριά(Φωτό)

Απόκοσμες εικόνες εκτυλίσσονται στη Ρόδο καθώς η φωτιά που κατακαίει εδώ και μέρες το νησί έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις…

Στο νησί από το πρωί επιχειρούν διαδοχικά 10 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων δύο συντονιστικά.

Αναφορικά με τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στα μέτωπα 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 49 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα καθώς και εκατοντάδες εθελοντές που συνδράμουν στις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Σημαντική , όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, είναι η βοήθεια των διεθνών αποστολών. Στο πεδίο αυτή τη στιγμή υπό τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες με 4 υδροφόρα οχήματα κι από αέρος 2 γαλλικά αεροσκάφη, 2 τουρκικά και ένα κροατικό.

Τα πύρινα μέτωπα όπου και επικεντρώνεται η Πυροσβεστική παραμένουν τρία: το ένα προς Απόλλωνα, το άλλο στα Λάερμα, και το ένα ανάμεσα σε Γεννάδι και Κιοτάρι, όπου μαίνονται τα πύρινα μέτωπα.

Το 112 ήχησε ξανά σήμερα στη Ρόδο προκειμένου να εκκενωθούν οικισμοί ενώ ήδη έχουν μετακινηθεί περίπου 19.000 άτομα, με τα 16.000 εξ αυτών να έχουν μεταφερθεί με επίγεια μέσα και 3.000 με πλωτά σκάφη σε ασφαλή σημεία. Πρόκειται για μια πρωτοφανή και μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης στα ελληνικά δεδομένα.

Αναφορικά με τα μηνύματα του 112 που έχουν σταλεί ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι συνολικά έχουν αποσταλεί από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έξι μηνύματα του 112 για προληπτικές οργανωμένες απομακρύνσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας «πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των κατοίκων και των ξένων επισκεπτών που διέμεναν σε ξενοδοχεία της περιοχής».
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας η προληπτική εκκένωση αφορούσε περίπου 19.000 άτομα, τα 16.000 εξ αυτών μεταφέρθηκαν με επίγεια μέσα και 3.000 με πλωτά σκάφη ενώ η πυρκαγιά βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Translate »
error: Content is protected !!