Χρήστος Βερώνης: Κατάφερε να εξοικονομήσει δύο εκατομμύρια ευρώ στον τομέα της καθαριότητας

Δύο εκατομμύρια λιγότερα θα μας κοστίσει η εργολαβία για την καθαριότητα την επόμενη τριετία μετά την σοβαρή μείωση του τιμήματος που κατάφερε η νέα δημοτική αρχή.

«Η σκληρή διαπραγμάτευση» όπως ανέφερε ο Χρήστος Βερώνης απέφερε καρπούς καθώς είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του ποσού χωρίς την παραμικρή αλλαγή των όρων αυτής.

«Η μείωση του κόστους της εργασίας επιτεύχθηκε χωρίς να αφαιρεθεί ή να μειωθεί κάποια από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του εργολάβου. Δηλαδή, η ίδια εργασία, οι ίδιες υπηρεσίες με λιγότερα χρήματα». 

Η αρχική προσφορά που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν 15.140.007,69 και το ποσό που συμφωνήθηκε ανάμεσα στον Χρήστο Βερώνη και τον ανάδοχο ανέρχεται σε 13.171.664,40€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ήτοι 1.968.343,69€ λιγότερα χρήματα για τα ίδια οχήματα, εργατικό δυναμικό και υπηρεσίες.

«Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει περίτρανα τη βούληση της νέας δημοτικής αρχής να διαχειρίζεται με διαφάνεια, σύνεση και υπευθυνότητα τα χρήματα των Μυκονιατών».

Την βελτιωμένη προσφορά ψήφισε σήμερα η Δημοτική Επιτροπή στην έκτακτη συνεδρίαση της, από την οποία απουσίαζαν τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη της αντιπολίτευσης. Την συνεδρίαση παρακολούθησε ο γραμματέας του δ.σ. Παντελής Ρούσσος ο οποίος ωστόσο δεν είναι μέλος της Επιτροπής, όπως και πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος και μέλη της δημοτικής κοινότητας Μυκονίων.

«Κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν» ανέφερε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο Δήμαρχος Χρήστος Βερώνης επισημαίνοντας «η εξέλιξη αυτή αποτελεί την πιο καλοπληρωμένη απάντηση πριν μερικές μέρες μιλώντας για τη δικαίωση των επιλογών τους και για την άδικη πολεμική που δέχθηκαν προεκλογικά σε σχέση με τη συγκεκριμένη εργολαβία» για να καταλήξει «δεν υπολόγιζαν προφανώς ότι η σημερινή δημοτική αρχή και η ελάσσονα αντιπολίτευση που μέχρι στιγμής στηρίζει, είτε ψηφίζει και συμμετέχει είτε δεν συμμετέχει εκ του νόμου, τηρεί τις δεσμεύσεις της και ότι λέει το κάνει πράξη».

Translate »
error: Content is protected !!