Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου συμμετείχε στο 16ο Φεστιβάλ κινηματογράφου στην Αμοργό, με το βίντεο που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του 16ου Παγκυκλαδικού Συνεδρίου Γυναικείων Συλλόγων στη Μύκονο το Μάιο του 2025.

Προκειμένου να οργανωθεί η ενότητα ήταν απαραίτητη η έρευνα ιστορικών στοιχείων που υπάρχουν και μπορούν να τεκμηριώσουν την έναρξη του Τουρισμού στο νησί της Μυκόνου.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στην κ.Μαρία Κουτσουμπού, Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την πολύτιμη βοήθειά της.
Οι βασικοί διοργανωτές του Συνεδρίου ήταν:
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου που εκπροσωπήθηκε στην Αμοργό από την πρόεδρο κ. Άννα Αθυμαρίτη,
και η Ομοσπονδία Γυναικείων Συλλόγων Κυκλάδων που εκπροσωπήθηκε από την αντιπρόεδρο κ. Άννα Καμμή.
Το βίντεο είναι μια παραγωγή του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου με την ευγενική χορηγία του τοπικού εστιατορίου PHOEBUS και του Μυκονιάτη επιχειρηματία κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου.
Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο κ. Δημήτρης Καλφάκης και η TRICIKLO FILM PRODUCTIONS.
Η κριτική επιτροπή του 16ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών μας τίμησε με το βραβείο της καλύτερης Ελληνικής ταινίας στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ.
Είμαστε πραγματικά περήφανες που η παραγωγή μας είχε την ευκαιρία να προβληθεί σε ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου με παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Είμαστε πολύ ευγνώμονες στις οικοδέσποινες κ. Ειρήνη Γιαννακοπούλου και την κ. Έλενα Κουντουρούπη για αυτή την ευκαιρία.
Ευχαριστούμε το Ξενοδοχείο Αιγιαλίς για την θερμή φιλοξενία και την Χριστιάνα Μάρκου που φρόντισε να μας μείνει αξέχαστη εμπειρία η επίσκεψή μας στην Αμοργό.
Σας ευχαριστούμε.
Προγραμματίζουμε την προβολή της ταινίας στη Μύκονο. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Η Μύκονος Betsson ανακοίνωσε τον Καρλ Γκαμπλ
- Τέλεστηκε η Θ. Λειτουργία στον Ιερό και ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου της «Καδένας»
- Ψηλά στη λίστα των βραβείων Taste Atlas 2025-2026 οι Κυκλάδες
- Fraport: Θα διεκδικήσει τη διαχείριση των αεροδρομίων Σύρου, Πάρου, Νάξου, Μήλου
- Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο ομώνυμο παρεκκλήσι στο ANEMELA MYKONOS (ΦΩΤΟ)