6 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… “ΡΟΛΟΓΑΔΕΣ” ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Τον δρόμο της φυλακής πήραν οι δύο νεαροί Ιταλοί που κατηγορούνται ότι απέσπασαν πανάκριβο ρολόι από το χέρι της συζύγου γνωστού Έλληνα επιχειρηματία στην Μύκονο. Το δικαστήριο, που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο, τους έκρινε ένοχους και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 ετών χωρίς αναστολή.

Η κλοπή έγινε τον περασμένο Αύγουστο μέσα σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ στην Χώρα της Μυκόνου, όπου ένας από τους δύο κατάφερε ταχυδακτυλουργικά να της βγάλει το ρολόι από το χέρι και στην συνέχεια διέφυγε με τον συνεργό του, ο οποίος τον περίμενε απέξω με ένα μηχανάκι.

Ένας οδηγός ταξί που κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί άρχισε να τους ακολουθεί. Οι δύο δράστες κάποια στιγμή εγκατέλειψαν το όχημά τους και εξαφανίστηκαν. Από εκείνη την στιγμή στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους. Τελικά οι δύο “ρολογάδες” συνελήφθησαν την επόμενη μέρα στο λιμάνι της Πάτρας. Την ώρα που επιβιβάζονταν στο πλοίο με προορισμό το Μπάρι, τους θερμομέτρησαν και ο ένας από τους δύο εμφάνισε πυρετό. Έτσι, υπό τον φόβο του κορωνοϊού, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου κατά την διαδικασία των διατυπώσεων διαπιστώθηκε ότι έχουν πλαστά διαβατήρια.

Στην δίκη έδωσαν το παρών μέλη των οικογενειών των δύο δραστών, τα οποία ταξίδεψαν από την Ιταλία, ενώ οι μανάδες των δύο νεαρών δεν άντεξαν και ξέσπασαν σε κλάματα. Οι κατηγορούμενοι δεν αποκάλυψαν τι έκαναν το ρολόι που έκλεψαν, ενώ από την ακροαματική διαδικασία επιβεβαιώθηκε ότι είχαν εφοδιαστεί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, πλαστά διπλώματα οδήγησης και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίες ώστε να παραπλανήσουν τις Αρχές.

Translate »
error: Content is protected !!