
Μέτρο ενίσχυσης της χρήσης των συγκοινωνιών, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γερμανία, βρίσκεται ψηλά στη λίστα των μέτρων που συζητούνται προς ένταξη στο περίφημο «πακέτο της ΔΕΘ» που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σαββατοκύριακο. Ο λόγος για φθηνότερο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφορές.
Υπενθυμίζεται πως το Βερολίνο επιδότησε μηνιαίο εισιτήριο όσων χρησιμοποιούν μετρό, τραμ και προαστιακό, με κόστος μόλις 9 ευρώ τον μήνα στα ΜΜΜ, αντί για τα σχεδόν 90 ευρώ που στοιχίζει η κάρτα απεριορίστων διαδρομών.
Το ένα σενάριο είναι, λοιπόν, να χορηγηθεί και εδώ κάτι αντίστοιχο, δηλαδή πιο φθηνή, μηνιαία κάρτα για απεριόριστες διαδρομές, αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα (στη Γερμανία διήρκησε τρεις μήνες). Ωστόσο, υπάρχει και δεύτερη πρόταση: Παροχή κάρτας απεριορίστων διαδρομών δωρεάν σε νέους έως 29 ετών.
Με αυτό τον τρόπο, το Μαξίμου επιδιώκει να μειώσει τη χρήση των ΙΧ, μειώνοντας τους ρύπους και την κατανάλωση βενζίνης, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας ενόψει χειμώνα, με κίνητρα για στροφή προς τα μέσα μεταφοράς.
Το Σαββατοκύριακο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι το εν λόγω μέτρο αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών, στη μετακίνηση, στην εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας από τα ΙΧ, διαβεβαιώνοντας:
«Τα αρμόδια υπουργεία θα αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα που υπάρχει».
Τέλος, σημείωσε:
«Σε κάθε πτυχή του οικονομικού βίου των ανθρώπων, είτε αυτό αφορά κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, είτε αφορά στην αντιμετώπιση των οικονομικών πιέσεων στην καθημερινότητα, στο σούπερμάρκετ, στις αγορές του, είτε αφορά στη θέρμανσή του, έχοντας πλήρη ενσυναίθηση των προβλημάτων, η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει με προσοχή για να μην τινάξουμε την οικονομία στον αέρα».
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Μύκονος: Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της κολώνας που είχε καταλήξει στη θάλασσα το 2019
- Η Μύκονος γίνεται σημείο συνάντησης της χορωδιακής Ελλάδας
- Στη Μύκονο επενδύει η Southrock – Σε ποιές περιοχές σχεδιάζει 5άστερο ξενοδοχείο και πολυτελείς κατοικίες
- «Με πράξεις δείχνουν τον σεβασμό τους στο σχολείο – Μπράβο στους μαθητές του Τομέα Υδραυλικών!»
- Σχεδόν 1,5 τόνος σκουπιδιών από τον βυθό του λιμανιού της Μυκόνου – Μια δυνατή περιβαλλοντική δράση