Έξοδος Πάσχα: Άδειασε η Αθήνα, φεύγουν και οι τελευταίοι

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους για το Πάσχα των τελευταιών ετών ήταν η φετινή καθώς βοηθούντος και του καλού καιρού, χιλιάδες Αθηναίοι εγκατέλειψαν με αυτοκίνητα, πλοία και αεροδρόμια το κλεινόν άστυ για διάφορους προορισμούς.

Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, αναχωρούν και οι τελευταίο εκδρομείς από τον Πειραιά, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τις εθνικές οδούς. Αυξημένη ήταν, μάλιστα, η κίνηση το πρωί στους δρόμους γύρ

Η έξοδος σε αριθμούς

Χαρακτηριστική της μαζικής εξόδου ήταν η κίνηση που καταγράφηκε την Μεγάλη Παρασκευή καθώς περίπου 85.000 οχήματα έφυγαν από την πόλη.

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής πέρασαν από τα διόδια της Κορίνθου σχεδόν 48.000 οχήματα, ενώ άλλα σχεδόν 37.000 εκτιμάται πως διέσχισαν την εθνική οδό Αθηνών.

Όπως έχει υπολογιστεί, περισσότερα από 310.000 οχήματα έχουν φύγει από την Αττική από τη Μεγάλη Δευτέαρ έως και την Μεγάλη Παρασκευή, αριθμοί που είχαν να καταγραφούν αρκετά χρόνια, καθοιστώντας έτσι την έξοδο για το Πάσχα του 2023 την μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Την τιμητική του έχει και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα αεροπλάνα να αναχωρούν με πληρότητες ακόμα και στο 100% τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού.

Το Μεγάλο Σάββατο θα γίνουν συνολικά 555 πτήσεις (279 αναχωρήσεις και 276 αφίξεις), ενώ την Κυριακή 16/4 αναμένονται 481 πτήσεις με 242 αναχωρήσεις. Από Δευτέρα 17/4 το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 618, εκ των οποίων οι περισσότερες- 314- αφίξεις και την Τρίτη του Πάσχα συνολικά 605 πτήσεις με 304 αναχωρήσεις και 301 αφίξεις.

Αρκετοί ήταν και αυτοί που επέλεξαν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ στον Κηφισό και τα Λιόσια για να φύγουν για τις διακοπές του Πάσχα επιλέγοντας προορισμούς 
στη δυτική Ελλάδα αλλά και τη Χαλκίδα, το Καρπενήσι. Χθες, Μεγάλη Παρασκευή έφυγαν από τους δύο σταθμούς 400 λεωφορεία ενώ για σήερα έχουν προγραμματιστεί λιγότερα αν και οι υπεύθυνοι είναι έτοιμοι αν παραστεί ανάγκη να υπάρξουν και έκτακτα δρομολόγια.

ω από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας

Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!