
Χρειάστηκαν τριάντα ολόκληρα χρόνια για να μπορέσουν οι συγγενείς των νεκρών και οι ιερείς να μπορούν να περνούν αυτές τις δύσκολες στιγμές από ένα πολύ δύσκολο σημείο στο Νεκροταφείο της Άνω Μερά.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα που βλέπετε παραπάνω. Κοιτάξτε πόσο στενό ήταν το δρομάκι από το οποίο θα έπρεπε να περάσουν οι ιερείς, οι συγγενείς και ο συγχωρεμένος για να πάει στην τελευταία του κατοικία. Και όλα αυτά εν έτει 2023.
Κανείς δεν είχε βρεθεί σήμερα να ασχοληθεί με ένα τόσο απλό και εύκολο θέμα αλλά τόσο σημαντικό για τόσους συγγενείς ανθρώπων που επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά τον χώρο και το οποίο του έκανε ακόμα πιο άβολη και δύσκολη την στιγμή που έπρεπε να αποχαιρετίσουν για πάντα τον άνθρωπο τους.
Με πρωτοβουλία του Υπευθύνου των Κοιμητηρίων και Πρόεδρου της ΔΕΥΑΜ κ. Φραντζέσκου Βιγλιάρη και την υποστήριξη ιδιωτών ένα αίτημα τριάντα ολόκληρων ετών ολόκληρη της Άνω Μερά και των Ιερέων του νησιού μας έγινε πραγματικότητα μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.
Δείτε την δήλωση του Υπευθύνου των Κοιμητηρίων και Πρόεδρου της ΔΕΥΑΜ κ. Φραντζέσκου Βιγλιάρη στο XploreMykonosNews.Gr:
Οι εργασίες υπό την καθημερινή επίβλεψη του κ. Βιγλιάρη για την διάνοιξη του μονοπατιού:






