Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”. ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Τηλεδιάσκεψη εργασίας υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε με θέμα τον εμβολιασμό των μονίμων κατοίκων των νησιών όπου συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την επιχείρηση επιτάχυνσης των εμβολιασμών των κατοίκων άνω των 18 ετών, σε όλα τα νησιά (εκτός της Κρήτης) με τον τίτλο «Γαλάζια Ελευθερία». 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι: Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού,  Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό,  Άκης Σκέρτσος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Mάριος Θεμιστοκλέους, ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η Αριστοτελία Πελώνη, Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Σημειωτέον ότι ο εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Τα 19 νησιά που εντάσσονται στην Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» είναι σχεδόν όλα δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

Από τον Αργοσαρωνικό, η Αίγινα και η Σαλαμίνα, από το Βόρειο Αιγαίο η Σάμος, η Χίος, η Λέσβος, η Λήμνος και η Θάσος, από τα Δωδεκάνησα η Ρόδος, η Κω και Κάλυμνος, από τις Κυκλάδες η Μύκονος, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη και η Πάρος και από τα επτάνησα η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα και η Κεφαλονιά.

Αρέσει σε %d bloggers: