ΜΥΚΟΝΟΣ: ΠΟΤΕ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ Ή ΜΗ ΤΟΥ ΜΙΝΙ LOCKDOWN – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΕΣ ΣΥΡΡΟΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

  • Το μίνι lockdown στη Μύκονο παραμένει σε ισχύ έως και τις έξι το πρωί της Δευτέρας.

Τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στη Μύκονο από το Σάββατο δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Μέτρα τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί και των οποίων την παράταση ή όχι, όπως ανακοίνωσε, “θα αξιολογήσουμε τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις”.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι το μίνι lockdown στο νησί των ανέμων περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μία το βράδυ έως τις έξι το πρωί και απαγόρευση της μουσικής καθ’όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Μάλιστα, η σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως “τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση”.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Translate »
error: Content is protected !!