Σε τι τιμές θα κινηθεί φέτος το ελαιόλαδο και πώς ήρθε η πτώση 10-15% παρά τις κακές καιρικές συνθήκες.

Για την τιμή του ελαιολάδου μίλησε ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων, Γιάννης Ηλιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι η τιμή του έχει μειωθεί κατά 10-15% στη χονδρική αγορά, κυρίως λόγω της αυξημένης παραγωγής φέτος, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού.
Αυτή τη στιγμή, η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου είναι περίπου στα 7 ευρώ το λίτρο, ενώ η τελική τιμή θα εξαρτηθεί από την επερχόμενη σοδειά. Ο κ. Ηλιάδης υπογραμμίζει πως η μείωση της τιμής στον παραγωγό θα πρέπει να αντικατοπτριστεί και στην τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής.
Συγκεκριμένα είπε:
«Το λάδι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά λόγω και της καλύτερης παραγωγής που έχουμε, παρά και την περίοδο της μεγάλης ξηρασίας κα του καύσωνα που είχαμε την άνοιξη και το καλοκαίρι, έχουμε μια καλύτερη παραγωγή. Η τιμή έχει υποχωρήσει λίγο στην χονδρική.
Θεωρώ ότι θα είναι 10-15% πιο κάτω η τιμή φεύγοντας από τον παραγωγό, οπότε ανάλογα με το δίκτυο της διακίνησης θα είναι και πιο οικονομικά στον καταναλωτή.
Η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου αυτή την στιγμή είναι περίπου στα 7 ευρώ. Να δούμε πόση θα είναι η καινούρια παραγωγή και θα εξαρτηθεί εκ νέου η τιμή του. Καλό θα είναι η όποια μείωση υπάρχει στον παραγωγό να υπάρχει και στο τελικό προϊόν».
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η χλιδή των γιατρών, οι επαύλεις σε Ψυχικό-Μύκονο, ο σοφέρ και ο σαμουράι των 30 χιλ. ευρώ
- Μάντζαρης: Θα παλέψουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε
- Ο Νίκος Βαρβέρης πάντρεψε τον γιο του, Φίλιππο – Ο γάμος στο νησί και η εντυπωσιακή νύφη (Φωτογραφίες)
- Ούτε γάτα, ούτε ζημιά με το White Coast στη Μήλο: Κρίθηκε εκπρόθεσμη η προσφυγή στο ΣτΕ και η εταιρεία συνεχίζει το «οικολογικό τέρας»
- Καύσιμα και θέρμανση: Οι επόμενες κινήσεις για να μπει φρένο στις τιμές, τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις και το πλαφόν