Το απολίθωμα Gondwanax paraisensis ανακαλύφθηκε σε ένα πέτρωμα που χρονολογείται στην Τριαδική περίοδο, μεταξύ 252 και 201 εκατομμυρίων ετών πριν

Ένα απολίθωμα, που οι ειδικοί κατατάσσουν ανάμεσα στα αρχαιότερα που έχουν βρεθεί ποτέ, θα μπορούσε να βοηθήσει σε μια πιο ολοκληρωμένη θεωρία για την ζωή και την εξέλιξη των δεινοσαύρων.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Independent, επιστήμονες στη Βραζιλία και το πανεπιστήμιο Federal University of Santa Maria ανακοίνωσαν την ανακάλυψη του αρχαίου ερπετού που χρονολογείται πριν από περίπου 237 εκατομμύρια χρόνια. Πρόκειται για ένα απολίθωμα με την ονομασία Gondwanax paraisensis, ένα τετράποδο ερπετό στο μέγεθος ενός μικρού σκύλου με μακριά ουρά. Είχε μήκος περίπου ένα μέτρο και βάρος μεταξύ τριών και έξι κιλών, το οποίο κυρίως ζούσε σε ζεστά κλίματα.
Το απολίθωμα έχει ταυτοποιηθεί ως ένας νέος σιλεσαυρίδης, μια εξαφανισμένη ομάδα ερπετών. Οι παλαιοντολόγοι συζητούν αν οι σιλεσαυρίδες ήταν πραγματικοί δεινόσαυροι ή ενδεχομένως ένας πρόδρομος των πλασμάτων που κάποτε κυριαρχούσαν στη Γη, είπαν οι ειδικοί σε ανακοίνωσή τους τους τη Δευτέρα.
Διαβάστε την συνέχεια στο protothema.gr
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- «Από το Παρίσι στη Μύκονο: Η έναρξη μιας δυναμικής τουριστικής σεζόν»
- «“Έπιασαν τον Μάη” στη Μύκονο: Παράδοση, δημιουργία και προσφορά»
- Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια των «SUPERJET, SUPERJET 2, EXPRESS JET» το Σάββατο 2/5 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
- Λειψυδρία: Δύο καινοτόμα εργαλεία για επάρκεια στο Αιγαίο – Τι δείχνει έρευνα που περιλαμβάνει και νησιά των Κυκλάδων
- Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου με το Πολυτεχνείο Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύγχρονοι Τόποι Μάθησης»