Ανακαλύψτε πώς οι νεαρές πρωταθλήτριες από την Μύκονο ευαισθητοποιούν το κοινό για τη γυναικεία κακοποίηση μέσω της τέχνης της χορογραφίας.

Η αισθητική ομαδική γυμναστική είναι ένα άθλημα που συνδυάζει την ρυθμική γυμναστική με τον χορό. Τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει μεγάλη άνθηση και στην Ελλάδα, με την ομάδα της ΑΕ Μυκόνου να πρωταγωνιστεί σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.
Οι νεαρές πρωταθλήτριες από το νησί των Ανέμων παρουσιάσαν μια συγκινητική χορογραφία αφιερωμένη στην καταπολέμηση της γυναικείας κακοποίησης, που γιγαντώνεται καθημερινά. Στόχος τους είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για το μείζον αυτό κοινωνικό ζήτημα, αλλά και να παροτρύνουν τις γυναίκες-θύματα βίας να ξεπεράσουν τον φόβο τους και να μιλήσουν. Όπως ανέφεραν, ήταν μια χορογραφία που ήθελε να δώσει φωνή σε όσες σιωπηλά υποφέρουν.
Μια χορογραφία που δεν κλείνει τα μάτια μπροστά στις αποκρουστικές εικόνες του αίματος και το δάκρυων των μανάδων που χάνουν τις κόρες τους. Μια χορογραφία για τις γυναίκες που ζητούν βοήθεια, αλλά το σύστημα τους γυρνάει την πλάτη, καθώς οι γείτονες κλείνουν τα αυτιά τους και οι οικογένειες κάνουν τα στραβά μάτια. Δείτε το συγκινητικό δρώμενο που παρουσίασαν τα μαυροντυμένα κορίτσια και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων στο βίντεο του Πέτρου Νάζου.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- «Από το Παρίσι στη Μύκονο: Η έναρξη μιας δυναμικής τουριστικής σεζόν»
- «“Έπιασαν τον Μάη” στη Μύκονο: Παράδοση, δημιουργία και προσφορά»
- Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια των «SUPERJET, SUPERJET 2, EXPRESS JET» το Σάββατο 2/5 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
- Λειψυδρία: Δύο καινοτόμα εργαλεία για επάρκεια στο Αιγαίο – Τι δείχνει έρευνα που περιλαμβάνει και νησιά των Κυκλάδων
- Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου με το Πολυτεχνείο Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύγχρονοι Τόποι Μάθησης»