
Αίσθηση προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκης Κεραμέως, σύμφωνα με τις οποίες καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 637% στις δηλωθείσες υπερωρίες στον τουριστικό τομέα για τον Μάρτιο του 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024. Η εντυπωσιακή αυτή μεταβολή αποδίδεται στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία, όπως φαίνεται, ανέδειξε εκτεταμένη υπερωριακή απασχόληση που έως πρότινος παρέμενε αδήλωτη.
Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό, ζητώντας επίσημη και αναλυτική ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των υπερωριών που δηλώθηκαν από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (ΚΑΔ 5510) τόσο για τον Μάρτιο του 2024 όσο και για τον Μάρτιο του 2025.
Παράλληλα, ζητά να διευκρινιστεί αν στον υπολογισμό των υπερωριών περιλαμβάνονται και οι ώρες υπερεργασίας, καθώς και αν τα διαλείμματα συνυπολογίζονται ως χρόνος εργασίας – κάτι που δεν ισχύει σύμφωνα με τις ισχύουσες ρυθμίσεις του κλάδου.
Η ΠΟΞ, διά του προέδρου της Γιάννη Χατζή και του γενικού γραμματέα Άγγελου Καλλία, τονίζει την ανάγκη για διαφάνεια στα στατιστικά δεδομένα και για ορθή αποτύπωση της πραγματικής εικόνας της απασχόλησης στον ξενοδοχειακό τομέα, σε μια περίοδο που ο τουρισμός ετοιμάζεται να εισέλθει στην αιχμή της σεζόν.

Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Μάχη σε δύο «ταμπλό»: Νέο πακέτο μέτρων στήριξης 400 εκατ. και θεσμικές αλλαγές
- Πλειστηριασμοί: «Καυτή» εβδομάδα, με καπνά, ρόδες, Μύκονο και…Μπάτμαν (pics)
- Σύλλογος Καρκινοπαθών Μυκόνου: Ομιλία Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος
- 17o Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων: «Γυναικείες διαδρομές-Επιλογές ζωής»
- SphinxTrails – ΕΠΑ.Λ. Μυκόνου στον διαγωνισμό Εικονικής Επιχείρησης 2025–2026