Περάσαμε μία ημέρα στη Μύκονο, ένα κοσμοπολίτικο νησί με πλούσια ιστορία που υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες καθημερινά

ΟΔήμος Μυκόνου περιλαμβάνει εκτός από το διάσημο και παγκοσμίου φήμης νησί και τα μικρότερα που βρίσκονται ακριβώς απέναντι, τη Ρήνεια και τη σημαντική από την αρχαιότητα Δήλο. Μαζί με το Reader και με «ξεναγό» τον δήμαρχο Χρήστο Βερώνη, γνωρίσαμε το νησί σε 24 Ώρες.
Ο Χρήστος Βερώνης, είχε διατελέσει Δήμαρχος Μυκόνου από το 1991 έως το 2009. Ενώ πίστευε ότι δεν θα επιστρέψει ξανά, το 2023 ανέλαβε και πάλι τα καθήκοντά του. Αρκετά από τα έργα που ξεκίνησε τότε έχουν ολοκληρωθεί, ενώ κάποια συνεχίζονται ακόμα και σήμερα, ώστε το νησί να καταφέρνει να έχει τις υποδομές που χρειάζονται για τις ανάγκες του τουρισμού.
Ξεναγηθήκαμε στο Δημαρχείο, ένα από τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα του νησιού και περιηγηθήκαμε στα αξιοθέατα της Μυκόνου, στη Χώρα, στην Άνω Μερά και στις εντυπωσιακές παραλίες του νησιού που έχουν αγαπηθεί από όλους τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν ξανά και ξανά στο νησί. Παράλληλα, μας μίλησε για τα κρουαζιερόπλοια που βοηθούν σημαντικά την οικονομία όχι μόνο της Χώρας, αλλά και ολόκληρης της Μυκόνου.
Ο Δήμαρχος στοχεύει και στην βελτίωση της ζωής των κατοίκων με έργα που αφορούν στα σχολεία και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ, μεταξύ άλλων, σχεδιάζει την αποσυμφόρηση των κεντρικών δρόμων και την βελτίωση των αποχετεύσεων.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Τα σοκάκια της Μυκόνου στους οκτώ ομορφότερους δρόμους του κόσμου
- Οι Παναγιές των Κυκλάδων: Οι εικόνες, τα θαύματα και οι θρύλοι που ταξιδεύουν αιώνες στο Αιγαίο
- Πώς «θησαύρισε» η ρωσική μαφία στην Ελλάδα
- H EE φέρεται να παρακολουθεί τον ουρανό για UFO – Πιλότοι μιλούν για περιστατικά σε Κύπρο και Μύκονο
- Διακοπές ηλεκτροδότησης στη Μύκονο την Τρίτη 18/8 – Σε ποιες περιοχές