Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Αν για ένα πράγμα φημίζεται το Αιγαίο και οι Κυκλάδες αυτό σίγουρα είναι τα απίστευτα νερά του, που στις περισσότερες περιπτώσεις μοιάζουν στην κυριολεξία με ψεύτικα. Κρυστάλλινα νερά σε γαλαζοπράσινες αποχρώσεις που πολλές φορές γίνονται ακόμη και διάφανες, έλκουν σαν άλλες σειρήνες τους τουρίστες να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι στο μεγαλείο του.

Ένα από τα σημεία των Κυκλάδων, μάλιστα, που κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται αν όντως έχουν ανακαλύψει τον παράδεισο επί γης και η Πολύαιγος, ένα συγκλονιστικό μέρος που αφήνει στους πάντες τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πολύαιγος: Ο ανεξερεύνητος παράδεισος των Κυκλάδων

Στην Πολύαιγο, αντικρίζει κανείς εικόνες που τον κάνουν να αναρωτηθεί αν αυτό που βλέπει είναι αληθινό ή μέρος της φαντασίας του. Απίθανα νερά που όμοιά τους μόνο σε εξωτικούς προορισμούς συναντά κανείς -αν και του Αιγαίου σαφώς και είναι καλύτερα για να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας- αποτυπώνονται για πάντα στη φωτογραφική μνήμη του μυαλού.

Στην ουσία η Πολύαιγος αποτελεί το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου και συναντάται μεταξύ της Μήλου και τις Κιμώλου, σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη. Στην Πολύαιγο πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από το μπλε της θάλασσας, σε όλες τις αποχρώσεις και εκφάνσεις του, καθιστώντας το μέρος ως μία από τις πιο ονειρικές γωνιές των Κυκλάδων, και όχι μόνο.

Παράξενοι σχηματισμοί βράχων που έχουν σμιλευτεί με την πάροδο του χρόνου μέσα στη θάλασσα, εντυπωσιακές σπηλιές για εξερεύνηση, μαγικά γαλαζοπράσινα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε, που τις περισσότερες φορές μοιάζουν με ψεύτικα, και ηφαιστειογενείς λόφοι συνθέτουν ένα εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό που δύσκολα συναντά κανείς σε άλλα σημεία της χώρας.

Οι ανέγγιχτες από τον μαζικό τουρισμό ακτές του νησιού αποτελούν δέλεαρ για τους επισκέπτες του, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν οι Κάτω Μυρσίνη, Πάνω Μυρσίνη, Γαλάζια Νερά, Άμμουρα, Παναγιά, Χοχλακιά κ.α. Για την Πολύαιγο πραγματοποιούνται δρομολόγια από την Κίμωλο, ενώ δεν είναι και λίγοι οι σκαφάτοι και όσοι διαθέτουν το δικό τους θαλάσσιο μέσο, που την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές βουτιές τους στο παραδεισένιο σκηνικό της.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Translate »
error: Content is protected !!