
Εκατοντάδες λευκοί πελαργοί έκαναν την εμφάνισή τους στη Μύκονο. Οι φτερωτοί επισκέπτες βρήκαν καταφύγιο πάνω σε στύλους της ΔΕΗ αλλά και σε βραχώδη σημεία του νησιού, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να τους απαθανατίσουν.
Αν και οι πελαργοί δεν συνηθίζουν να «επιλέγουν» τη Μύκονο, η εντυπωσιακή παρουσία τους υπενθυμίζει τη σημασία της προστασίας της άγριας ζωής και αναδεικνύει την ομορφιά των τυχαίων συναντήσεων με την φύση.
Ο λευκός πελαργός, γνωστός και ως λελέκι, είναι αποδημητικό πουλί που φωλιάζει σε Ευρώπη και Ασία, ενώ το φθινόπωρο μεταναστεύει στην Αφρική, διανύοντας ένα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων μέχρι να μας έρθει και πάλι την άνοιξη.
Δυστυχώς, το ταξίδι του δεν είναι τελείως ακίνδυνο, καθώς τα ηλεκτροφόρα καλώδια είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει.
Δείτε το βίντεο στο agrinio24.gr
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Τρία επενδυτικά σχήματα ενδιαφέρονται για τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια
- Κυκλάδες: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης τον Αύγουστο σε όλα τα αεροδρόμια της ΥΠΑ
- ΕΟΤ: Προβολή των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στη γερμανική αγορά
- Ακόμη δύο κύματα κακοκαιρίας: Ισχυρές καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα – 10 μποφόρ στο Αιγαίο
- Ζιάγκος: «Ο χρόνος κυλάει υπέρ μας, θα είμαστε έτοιμοι σε 3-4 εβδομάδες»