
Τρεις θέσεις στο νέο Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (16/1/2026–15/1/2029) αναλογούν στη 6η Εκλογική Ομάδα Κυκλάδες. Σύμφωνα με τις κατατεθειμένες υποψηφιότητες, η αναμέτρηση επικεντρώνεται κυρίως στην υποομάδα των 3–5 αστέρων (2 έδρες), ενώ η υποομάδα 1–2 αστέρων διαθέτει 1 έδρα. Και με δεδομένη την μοναδική υποψηφιότητα του Γιάννη Μαργαρίτη, αυτή η … μάχη είναι σαν να μην έγινε.
Οπως διαβάζουμε στη σελίδα money-tourism.gr ,”λόγω λήξης της θητείας της σημερινής Διοίκησης του Eπιμελητηρίου στις 15 Ιανουαρίου 2026, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΞΕΕ στην 26η/3-9-2025 συνεδρίασή του αποφάσισε την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξ.E.E. για την χρονική περίοδο από 16/1/2026 μέχρι και 15/1/2029″ Και οι εκλογές θα γίνουν 29-31 Οκτωβρίου.
Οι υποψήφιοι των Κυκλάδων
- Όλγα Παπαδάκη – Ξενοδοχείο “Θάρροη”, 5*** – Μύκονος
- Εμμανουήλ Καραμολέγκος – Ξενοδοχείο “Μελτέμι Σουίτες”, 4* – Σαντορίνη
- Ιωάννης Μαργαρίτης – Ξενοδοχείο “Μπαρμπούνι”, 2 – Νάξος
- Αντώνιος Ηλιόπουλος – Ξενοδοχείο “Vedema”, 5*** – Σαντορίνη
Πού θα κριθεί η αναμέτρηση
- Υποομάδα 3–5★ (2 έδρες): Τρεις δυνατές υποψηφιότητες από Μύκονο και Σαντορίνη (Παπαδάκη, Καραμολέγκος, Ηλιόπουλος) διεκδικούν δύο θέσεις. Η Μύκονος κατεβάζει 5★ μονάδα, ενώ η Σαντορίνη έχει διπλή παρουσία (5★ & 4★), κάτι που προμηνύει close race για την εκπροσώπηση των δύο κορυφαίων τουριστικών hubs των Κυκλάδων.
- Υποομάδα 1–2★ (1 έδρα): Ο Ιωάννης Μαργαρίτης (Νάξος, 2★) διεκδικεί την έδρα της «μικρής κατηγορίας», ενισχύοντας την φωνή των οικογενειακών/παραδοσιακών μονάδων σε ένα νησί με ισχυρό, αλλά πιο πολυμορφικό ξενοδοχειακό προφίλ.
Τι διακυβεύεται για τις Κυκλάδες
- Ισορροπία εκπροσώπησης μεταξύ κορυφαίων προορισμών (Μύκονος–Σαντορίνη) και ευρύτερου νησιωτικού ιστού (Νάξος/μικρότερες μονάδες).
- Θεματολογία θητείας: εποχικότητα και εργατικό δυναμικό, ενεργειακό κόστος & βιωσιμότητα, υποδομές/ακτοπλοΐα, βραχυχρόνιες μισθώσεις, ισορροπία ποιότητας–φέρουσας ικανότητας.
Διαδικασία & χρονοδιάγραμμα (σύνοψη)
- Ημερομηνίες ψηφοφορίας: 29–31 Οκτωβρίου 2025
- Τρόπος: Ηλεκτρονικά μέσω «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» (ΕΔΥΤΕ Α.Ε.)
- Δικαίωμα συμμετοχής: Ξενοδοχεία/κάμπινγκ με ισχύον σήμα/γνωστοποίηση και τακτοποιημένες εισφορές (ή ρύθμιση).

Με πληροφορίες από τη σελίδα money-tourism.gr
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»: Ηχοχωμάτα στο στίλβον Φως του Αιγαίου
- H ομιλία του Γ.Γ. ΕΟΤ Ανδρέα Φιορεντίνου στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο ΠΟΞ στη Μυτιλήνη
- Μύκονος: Προς νέο πλειστηριασμό οι βίλες της οικογένειας Μαλαματίνα
- Χ. Βερώνης: Συνάντηθήκε με την διοργανώτρια του World Green Energy Symposium
- Πρωτοβουλία Δήμου Μυκόνου: Μετά από χρόνια ο Αϊ-Γιάννης απέκτησε επαρκεί φωτισμό (Φωτό)