ΕΠΑ.Λ Μυκόνου – Δράσης μας για τη μείωση του πλαστικού

Στα πλαίσια της δράσης μας για τη μείωση του πλαστικού, δώσαμε νέα μορφή σε υλικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια —για να αποδείξουμε πως τίποτα δεν είναι άχρηστο, όλα μπορούν να αποκτήσουν νέα αξία, νέα ζωή και νέο σκοπό💚

Έτσι οι μαθητές μας έφτιαξαν το “Φανάρι ενάντια στην Πλαστική Ρύπανση”.

Αυτό το φανάρι δεν ρυθμίζει την κυκλοφορία, αλλά μας θυμίζει πότε πρέπει να σταματήσουμε, σκεφτούμε και δράσουμε για το περιβάλλον.

🔴 Σταμάτα τη χρήση πλαστικών μιας χρήσης.

🟠 Σκέψου πριν πετάξεις – ό,τι θεωρείς σκουπίδι μπορεί να γίνει κάτι όμορφο.

🟢 Δράσε ανακυκλώνοντας και προστατεύοντας τη φύση.

Η κατασκευή έγινε αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά — πλαστικά καπάκια, μπουκάλια και χαρτόνι — για να δείξει ότι κάθε μικρή πράξη μετράει στον αγώνα κατά της πλαστικής ρύπανσης.

Επίσης, οι μαθητές μας έφτιαξαν το δικό τους αυτοσχέδιο φυτώριο που δημιουργήθηκε από απλά υλικά όπως ανακυκλωμένα πλαστικά δοχεία από συσκευασίες τροφίμων. Τα δοχεία αυτά μετατράπηκαν σε δοχεία σποράς για νεαρά φυτά. Για τον φωτισμό, χρησιμοποίησαν λάμπες LED από παλιό φωτιστικό, που προσάρμοσαν ώστε να παρέχει επαρκές φως στα φυτά.

Μέσα από αυτή τη μικρή κατασκευή οι μαθητές μας έδειξαν ότι η πλαστική ρύπανση μπορεί να αντιμετωπιστεί με δημιουργικές λύσεις.


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!