Μύκονος – Εξοχική κατοικία με Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική

Η ανακαίνιση μιας εξοχικής κατοικίας στη Μύκονο έγινε με βάση τις ανάγκες των ενοίκων της που αποφάσισαν να αναβαθμίσουν την εμπειρία των αποδράσεων τους από καλή σε τέλεια.

H εξοχική κατοικία, που χτίστηκε το 2000, αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό για τους ιδιοκτήτες της, που την επισκέπτονται από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Μύκονος: Η ανακαινισμένη εξοχική κατοικία με κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και υπέροχη θέα

Η χαρακτηριστική μυκονιάτικη αρχιτεκτονική, με τις κυκλαδίτικες κυβικές φόρμες σε διάφορα επίπεδα, δημιουργεί ιδιωτικές βεράντες με υπέροχη θέα στα περισσότερα δωμάτια.

casa
casa

Η επικοινωνία των εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων, εφόσον πρόκειται για θερινή κατοικία, ήταν ένα από τα βασικά ζητούμενα της ανακαίνισης. Όταν έχεις ζήσει σε ένα σπίτι για 10 χρόνια, ξέρεις ακριβώς ποιους χώρους πρέπει να αναβαθμίσεις και να αξιοποιήσεις. Το εξωτερικό διαμορφώθηκε ώστε να αξιοποιηθεί καλύτερα το φως του πρωινού αλλά και το ηλιοβασίλεμα. Στο εσωτερικό, αυτό που χρειαζόταν ήταν μεγαλύτερη ροή και συνέχεια μεταξύ των δωματίων.

casa

Οι ιδιοκτήτες απευθύνθηκαν στο αρχιτεκτονικό γραφείο Block722 Architects. Το καθαρό, οργανικό στυλ του γραφείου με τις μεσογειακές και σκανδιναβικές επιρροές μίλησε στην καρδιά τους. Η θέση του σπιτιού και οι μεγάλες του δυνατότητες άρεσαν στους αρχιτέκτονες και έτσι γεννήθηκε η συνεργασία. Τα σχέδια και η μελέτη διήρκεσαν ένα χρόνο, ενώ ένας ακόμη χρόνος χρειάστηκε για να υλοποιηθούν.

casa

Οι ιδιοκτήτες βρήκαν την όλη διαδικασία της ανακαίνισης πολύ δημιουργική, με αποτέλεσμα κάθε φορά που φτάνουν στο σπίτι τους να αισθάνονται αμέσως ότι βρίσκονται στο προσωπικό τους καταφύγιο. Είναι πιο φρέσκο, άνετο, cool και φωτεινό από ποτέ.

casa

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: