
Τη δυνατότητα στους δήμους να τακτοποιήσουν ακίνητα δημοσίου ενδιαφέροντος με αυθαιρεσίες Κατηγορίας 5εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση, ανοίγοντας ένα κρίσιμο θεσμικό ζήτημα που αφορά χιλιάδες σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και λοιπά δημοτικά κτίρια σε όλη τη χώρα.
Απαντώντας σε σχετική επερώτηση στη Βουλή, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς επιβεβαίωσε ότι το θέμα των αυθαιρέτων απασχολεί συνολικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως, προς το παρόν, η συζήτηση αφορά αποκλειστικά δημοτικά κτίρια και υποδομές δημόσιας χρήσης – σχολεία, νηπιαγωγεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και λοιπές δημοτικές δομές.
Αν και δεν προσδιόρισε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, άφησε σαφώς να διαφανεί ότι η σχετική ρύθμιση προωθείται, καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα πολλών δημάρχων, κυρίως για να μπορέσουν να εντάξουν τα κτίρια τους σε ενεργειακά και χρηματοδοτικά προγράμματα.
Έντονες ανησυχίες στην ΚΕΔΕ για τις Ηλεκτρονικές Ταυτότητες Κτιρίων
Το θέμα ήρθε με ένταση και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με αφορμή την εφαρμογή του πλαισίου για τις Ηλεκτρονικές Ταυτότητες Κτιρίων, τις παρατάσεις που έχουν δοθεί και τη σύνδεσή τους με τις προσκλήσεις χρηματοδότησης.
Η συζήτηση ανέδειξε τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, ιδίως για σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και λοιπά κτίρια δημόσιας χρήσης, τα οποία συχνά:
- στερούνται οικοδομικής άδειας,
- δεν εμπίπτουν στο προ του 1955 καθεστώς,
- ή έχουν δεχθεί λειτουργικές παρεμβάσεις για κοινωνικούς λόγους.
Με πληροφορίες από aftodioikisi.gr
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Τα σοκάκια της Μυκόνου στους οκτώ ομορφότερους δρόμους του κόσμου
- Οι Παναγιές των Κυκλάδων: Οι εικόνες, τα θαύματα και οι θρύλοι που ταξιδεύουν αιώνες στο Αιγαίο
- Πώς «θησαύρισε» η ρωσική μαφία στην Ελλάδα
- H EE φέρεται να παρακολουθεί τον ουρανό για UFO – Πιλότοι μιλούν για περιστατικά σε Κύπρο και Μύκονο
- Διακοπές ηλεκτροδότησης στη Μύκονο την Τρίτη 18/8 – Σε ποιες περιοχές