
Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6 Μαρτίου), οι μαθητές και μαθήτριες Γυμνάσιο Μυκόνου πραγματοποίησαν ποικίλες δράσεις ευαισθητοποίησης με συντονισμό των καθηγητών τους κατά του σχολικού εκφοβισμού.
Οι μαθητές φόρεσαν μπλε μπλουζάκια, καθώς το μπλε αποτελεί το επίσημο χρώμα της Πρόληψης του εκφοβισμού, παρουσίασαν ένα σύντομο δρώμενο και δημιούργησαν αφίσα -συμβόλαιο με συνθήματα και υπογραφές, δηλώνοντας τη δέσμευσή τους να μη μένουν θεατές απέναντι στην αδικία.
Παράλληλα, δημιούργησαν μάσκες-σύμβολα των επιλογών που ο καθένας από εμάς μπορεί να πάρει. Άλλωστε το τι είμαστε το δείχνουν οι επιλογές μας. Ταυτόχρονα συγκινήθηκαν από την παρακολούθηση της ταινίας Wonder.
Κοινός παρονομαστής όλων των δράσεων: ΕΝΑ μήνυμα:
Στο σχολείο μας χωράνε όλοι – κανείς δεν είναι μόνος!
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Κυνηγετικός Σύλλογος Μυκόνου: Ετήσια Γενική Συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου
- Mykonos Run 2026: Ο μεγάλος Ημιμαραθώνιος επιστρέφει στο νησί τον Απρίλιο
- Με λαμπρότητα και υποδοχή ιερού λειψάνου ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στη Μύκονο
- 37ο EUPEA Forum στη Μύκονο: Η Ευρώπη συζητά για τη Συμπερίληψη μέσω της Φυσικής Αγωγής
- Η τέχνη «ανθίζει» στο ΕΠΑΛ Μυκόνου: Μαθητές μεταμόρφωσαν το σχολείο τους