Η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό top 10 των πτήσεων

Στην πρώτη δεκάδα της αεροπορικής κίνησης βρέθηκε η Ελλάδα τον Αύγουστο σύμφωνα με σχετική έκθεση του Eurocontrol. Ειδικότερα, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μεταξύ των 10 κορυφαίων προορισμών από άποψη αεροπορικής κίνησης, η Ελλάδα σημείωσε τις μικρότερες απώλειες την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου σε σχέση με την ιδια περίοδο του 2019, της τάξης μόλις του 3% . Όσον αφορά τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, η μεταβολή σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 ήταν μεγαλύτερη, καθώς η Ελλάδα σημείωσε απώλειες 4% στην αεροπορική κίνηση.

gia-toy-logoy-to-alithes-ston-toyrismo-i-ellada-sto-eyropaiko-top-10-ton-ptiseon0

Αξιοσημείωτη ήταν, όμως, η μεταβολή από τα μέσα Αυγούστου σε σχέση με σήμερα, αφού σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία του Eurocontrol η αεροπορική κίνηση έχει υποχωρήσει κατά 8% στη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διακύμανση οφείλεται ιδίως στο πρόγραμμα πτήσεων των Volotea, Olympic και Ryanair.

Συνολικά η αεοπορική κίνηση τον Αύγουστο στην Ευρώπη ήταν στο 71% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Μολονότι δεν έχει φτάσει ακόμη στα επίπεδα της περιόδου πριν από την επέλαση της πανδημίας, ενθαρρρυντικό είναι το γεγονός ότι τα στοιχεία του Αυγούστου ξεπερνούν ακόμη και το καλύτερο σενάριο που ανέμενε το Eurocontrol μόλις λίγους μήνες πριν.

H αεροπορική κίνηση κατέγραφε σταθερή αύξηση από τα μέσα Μαϊου, όταν δηλαδή οι ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα για την καταστολή του κορωνοϊού, και σταθεροποιήθηκε τελικά στις αρχές Αυγούστου. Έκτοτε, η τάση είναι ελαφρώς ανοδική και φαίνεται πως άγγιξε το πλαφόν στις 27 Αυγούστου, όταν πραγματοποιήθηκαν 26.773 πτήσεις. Πρόκεται βέβαια για μείωση 27,7% σε σχέση με το 2019.

Κορυφαία όσον αφορά την πραγματοποίηση πτήσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Αυγούστου μέχρι την πρώτη Σεπτεμβρίου ήταν η Ryanair, ενώ ακολούθησαν η Turkish Airlines, η Easyjet και η Lufthansa.

Πηγή: moneyreview.gr

Translate »
error: Content is protected !!