Το άλλο πρόσωπο της Μυκόνου

Όταν τα φώτα των ξέφρενων πάρτι σβήνουν και οι Djs σταματούν να παίζουν μουσική η κοσμοπολίτικη Μύκονος ηρεμεί. Το νησί των Κυκλάδων φοράει το κυκλαδίτικο χρώμα του. Τα λευκά σπίτια εκπέμπουν τη γοητεία τους και τα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου σε περιμένουν. Η κοσμοπολίτικη Μύκονος όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται έχει και άλλη όψη. Εκτός από θορυβώδες νησί των Κυκλάδων με τουρίστες και διάσημους από όλο τον κόσμο είναι και ένα ησυχαστήριο για όσους βέβαια επιθυμούν να το εξερευνήσουν. Γιατί να κάνεις διακοπές στη Μύκονο; Οι λόγοι είναι πολλοί, καθώς το νησί έχει της χλιδής έχει δύο πρόσωπα.

Με απόσταση μόλις 94 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά η Μύκονος δεν είναι μόνο το νησί των celebrities. Είναι ένα νησί των Κυκλάδων με βεράντες χρωματιστές γεμάτες λουλούδια, παραδοσιακά ταβερνάκια και καφενεία μακριά από τη βουή.

Διακοπές στη Μύκονο και στις «κρυμμένες» ήσυχες παραλίες

Μπορεί η κοσμοπολίτικη Μύκονος να έχει οργανωμένες, κοσμικές παραλίες η διαφορετική Μύκονος όμως διαθέτει μέρη που μπορείς να απλώσεις την πετσέτα σου και να κάνεις μπάνιο χωρίς να σε δει κανείς.

Ιδανική επιλογή για εσένα αποφάσισες να πας διακοπές στη Μύκονο αλλά αναζητάς τη χαλάρωση είναι η παραλία «Φωκός». Βρίσκεται μετά το δεύτερο φράγμα της Μυκόνου και δεν θυμίζει κυκλαδίτικο τοπίο.

διακοπές στη Μύκονο

Μπορείς επίσης να πας στον «Λούλο» που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο από την παραλία Καλό Λιβάδι. Πρόκειται για μία ήρεμη παραλία που δεν συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Έχει βράχια για βουτιές και έναν αστραφτερό γιαλό γεμάτο βότσαλα. Αν σου αρέσει το περπάτημα μπορείς να πας με τα πόδια από το Καλό Λιβάδι. Μην ξεχάσεις όμως να πάρεις μαζί σου τα απαραίτητα καθώς δεν θα συναντήσεις κοντά κάποιο μαγαζί.

Περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από την κοσμοπολίτικη Μύκονο και τη Χώρα της θα βρεις την παραλία «Βαθειά Λαγκάδα». Θεωρείται από τις πιο δύσκολες σε πρόσβαση ελληνικές παραλίες. Είναι αρκετά μικρή καθώς έχει περίπου 12 μέτρα πλάτος και 30 μέτρα μήκος.

Διακοπές στη Μύκονο και στο ναό που αποτελείται από πέντε εκκλησίες
διακοπές στη Μύκονο

Όταν πας διακοπές στην… άλλη Μύκονο θα ανέβεις στη γειτονιά του Κάστρου. Εκεί θα συναντήσεις τον Ναό της Παναγίας Παραπορτιανής. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο, ασβεστωμένο Ναό ο οποίος αποτελείται από πέντε χωριστές εκκλησίες που ενώνονται. Οι τέσσερις είναι αφιερωμένες στον Άγιο Ευστάθιο, τον Άγιο Σωζό, τους Αγίους Αναργύρους και την Αγία Αναστασία αντίστοιχα, βρίσκονται στο ισόγειο και αποτελούν τη βάση της πέμπτης εκκλησίας που χτίστηκε πάνω τους. Η κατασκευή αυτής της εκκλησίας άρχισε το 1425 και ολοκληρώθηκε τον 17ο αιώνα.

Πηγή: exploringgreece.tv

Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: