Πώς είναι το χειμώνα το νησί των ανέμων και άλλα διάσημα Ελληνικά νησιά

Ένα από τα πιο συνηθισμένα στερεότυπα που καταρρίπτουμε όσο ταξιδεύουμε στην Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχουν απολύτως καλοκαιρινές και χειμερινές τοποθεσίες στην Ελλάδα. Και ναι μεν το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης είναι διάσημο το καλοκαίρι, αλλά για σκέψου τι γοητεία μπορεί να σου προσφέρει και το χειμώνα. Σίγουρα απολαμβάνουμε κάποια διάσημα αξιοθέατα ή περιοχές το καλοκαίρι αλλά αξίζει να τα δούμε και με άλλη οπτική ακόμη και σε φωτογραφίες. Μπορεί να μας προκαλέσουν ένα συναίσθημα ή εντυπώσεις πολύ διαφορετικές από τις συνηθισμένες. Η Ελλάδα είναι η χώρα των αντιθέσεων και αυτό σίγουρα σημαίνει ότι αξίζει να δοκιμάσεις να ταξιδέψεις στην ίδια περιοχή όλες τις εποχές του χρόνου. Κάτι διαφορετικό θα δεις και θα σε συγκινήσει.

Εμείς στο exploringgreece.tv αποφασίσαμε να ξεχωρίσουμε και να σου δείξουμε πώς είναι το χειμώνα μερικές διάσημες ελληνικές καλοκαιρινές τοποθεσίες.

Μύκονος (Μικρή Βενετία)

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της Μυκόνου. Η Μικρή Βενετία διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν γοητευτική το καλοκαίρι και συναρπαστική το χειμώνα. Και μπορεί το καλοκαίρι να σε κάνει να θες να βουτήξεις με θέα τους ανεμόμυλους, αλλά το χειμώνα η κατάσταση είναι πιο μυστηριακή. Και ενώ έχουμε δει δεκάδες φωτογραφίες της Μυκόνου το καλοκαίρι (και ειδικά της Μικρής Βενετίας) δεν κυκλοφορούν συχνά από το συγκεκριμένο σκηνικό το χειμώνα. Όπως και να ‘χει είναι ένα όνειρο!

Σαντορίνη

Λένε ότι δεν υπάρχει το καλοκαίρι κάτι πιο ειδυλλιακό από το να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα στην Οία. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι είναι από τα πιο διάσημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, ο χειμώνας έχει τη δική του δύναμη σε αυτό το νησί των ερωτευμένων. Όταν τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν, η θάλασσα ανακατεύεται και ο αέρας δυναμώνει, το ηλιοβασίλεμα μπορεί να μπλεχτεί στο γκρι και να δημιουργήσει ένα μοναδικό υπερθέαμα. Οι τόνοι πέφτουν το χειμώνα στη Σαντορίνη και το χρώμα των σπιτιών ίσως σου φανεί πιο θαμπό. Είναι όμως εξίσου ειδυλλιακό και πανέμορφο.

Χανιά

Αν βρεθείς στο παλιό λιμάνι των Χανίων το καλοκαίρι θα σταθείς σίγουρα να βγάλεις πολλές φωτογραφίες με φόντο τα γραφικά κτήρια και τη θάλασσα. Μπορείς να κάνεις και το χειμώνα το ίδιο αλλά… να προσέχεις το νερό της θάλασσας που είναι σίγουρα πιο επιθετικό. Ο αέρας και η βροχή δημιουργούν συχνά σκηνικά βγαλμένα σαν από ταινίες και εσύ γίνεσαι ο πρωταγωνιστής. Οι χειμωνιάτικες φωτογραφίες από το παλιό λιμάνι των Χανίων είναι γοητευτικές και σου δίνουν μια άλλη εικόνα αυτής της διάσημης καλοκαιρινής τοποθεσίας της Ελλάδας.

Ζάκυνθος

Αν φτιάξουμε μια λίστα με τα πέντε πιο πολυφωτογραφημένα καλοκαιρινά σκηνικά της Ελλάδας, τότε σίγουρα το Ναυάγιο της Ζακύνθου θα είναι σίγουρα μέσα σε αυτά. Το έχουμε δει από κοντά, από ψηλά, πανοραμικά… Αλλά πάντα καλοκαίρι. Και όμως ο χειμώνας είναι πολύ συχνά ο παράγοντας που κάνει την ελληνική αυτή τοποθεσία ακόμη πιο εντυπωσιακή. Ένα διάσημο ελληνικό καλοκαιρινό αξιοθέατο που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι η χώρα των τεσσάρων εποχών. Γιατί καθεμία έχει και κάτι διαφορετικό να σου προσφέρει. Εξίσου συναρπαστικό.

Πηγή: exploringgreece.tv

Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: