Εστίαση: Νέα μέτρα παρέα με μπάχαλο και κοροϊδία για τα παιδιά 12 ετών και άνω

Απόλυτο μπάχαλο έχει προκύψει με την είσοδο των παιδιών άνω των 12 ετών στην εστίαση και τα νέα μέτρα. Από την πρώτη στιγμή το iEidiseis ήταν ανάμεσα στα ελάχιστα site που αποκάλυψαν τι περιελάμβανε το ΦΕΚ που ανέβηκε το βράδυ της Κυριακής, μετά τις 7 το απόγευμα, στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Σε αυτό το πρώτο ΦΕΚ με τα νέα μέτρα στην εστίαση και παντού ήταν ξεκάθαρο ότι οι ανήλικοι άνω των 12 ετών, δηλαδή τα παιδιά, έπρεπε να έχουν κάνει εμβόλιο για να μπουν στην εστίαση.

Μάλιστα το iEidiseis.gr χαρακτήριζε «ακραία» τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς μιλάμε για παιδιά και εφήβους.

Χθες Δευτέρα ακολούθησε μια σειρά δημοσιευμάτων για το συγκεκριμένο ζήτημα από το σύνολο των ενημερωτικών ιστοσελίδων της χώρας.

Όπως ήταν φυσικό στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός… Και με άγνωστο τρόπο το ΦΕΚ που ανέβηκε την Κυριακή το απόγευμα άλλαξε…

Μόνο που δεν άλλαξε επιτυχημένα. Έμεινε η παράγραφος που ανέφερε ότι τα παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να είναι εμβολιασμένα για να μπουν στην εστίαση. Και προστέθηκε μια δεύτερη παράγραφος από κάτω, ότι μπορούν να μπουν με rapid test 48 ωρών…

Τελικά σήμερα – και αφού κατηγορήθηκαν τα site ότι δεν ξέρουν να διαβάζουν τα ΦΕΚ – βγήκε η διόρθωση στο λάθος.

Έτσι, με την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών θα μπορούν οι ανήλικοι 12-17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης.

Το μέτρο αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια.

Όσον αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, θα μπορούν να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Στο μεταξύ, με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης έσπευσε να «μπαλώσει» το αλαλούμ που προέκυψε τις προηγούμενες ώρες αναφέροντας: «Διάφορα sites έχουν παρερμηνεύσει την ΚΥΑ για τα μέτρα νομίζοντας ότι ανήλικοι 12-17 ετών πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες για να μπουν σε εστιατόρια. Προφανώς δεν έχουν διαβάσει την επόμενη σελίδα που διευκρινίζει ότι μπαίνουν με rapid τεστ εάν είναι ανεμβολίαστοι».

Ο υπουργός παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή του ΑΝΤ1 για την είσοδο των ανήλικων σε καταστήματα εστίασης μετά από «ΦΕΚ» που κυκλοφόρησε και ανέφερε ότι παιδιά και έφηβοι 12 έως 17 ετών θα πρέπει να φέρουν αποκλειστικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη αυτό που κυκλοφόρησε ήταν ένα ηλεκτρονικό draft και όχι το πραγματικό ΦΕΚ, το οποίο όπως είπε το υπέγραψε την Κυριακή το βράδυ και εξεδόθη και έχει αριθμό φύλλου κυβερνήσεως.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, το χαρτί που κυκλοφόρησε ως ΦΕΚ δεν έχει αριθμό φύλλου κυβερνήσεως, ενώ είναι άγνωστο ποιος το εξέδωσε. «Δεν κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε ότι έκανε την παρέμβαση στον ΑΝΤ1 προκειμένου να μην δημιουργείται ανασφάλεια στον κόσμο.

«Δεν υπήρξε καμία διόρθωση. Μια ΚΥΑ έχω υπογράψει στην οποία αναφέρει ότι οι ανήλικοι μπαίνουν στα μαγαζιά με rapid test», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Και το μπέρδεμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο γιατί άλλα λέει ο Γιάννης Οικονόμου κι άλλα ο Άδωνις Γεωργιάδης και μάλιστα στο ίδιο κανάλι, στην ίδια εκπομπή, με σαράντα λεπτά διαφορά.

Την αρχή έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στις 08:20 το πρωί, παραδέχθηκε ότι έγινε διόρθωση. «Έτσι είναι. Η αρχική ΚΥΑ είχε ορισμένες παραλείψεις με βάση το πώς είχε δημιουργηθεί η κατάσταση με το υγειονομικό πλαίσιο τελευταία. Διευκρινήστηκε χθες. Όσοι από τους ανήλικους 12-17 είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσκομίζουν αυτά τα rapid test. Βεβαίως υπάρχει πάντα η δυνατότητα του εμβολιασμού και πάμε καλά στους εμβολιασμούς των ανηλίκων».

Ιδού το αρχικό ΦΕΚ το οποίο στο σημείο 16 για την εστίαση είναι ξεκάθαρο και ευτυχώς διορθώθηκε…

Πηγή

Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: