Σαρώνει η Μύκονος – Κυκλάδες και Δωδεκάνησα κερδίζουν το στοίχημα του τουρισμού και τον Σεπτέμβριο

Με το δεξί μπήκε ο Σεπτέμβριος για τον τουρισμό στα νησιά των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα, όπως φαίνεται από τον αριθμό των διεθνών αφίξεων στα 5 διεθνή Αεροδρόμια της Ρόδου, Κω, Καρπάθου, Σαντορίνης και Μυκόνου το πρώτο δεκαήμερο.

Ειδικότερα, από την 1η έως τις 12 Σεπτεμβρίου, στα νησιά προσγειώθηκαν περισσότερα από 2.000 αεροσκάφη, που μετέφεραν πάνω από 270.000 επιβάτες από το εξωτερικό, περισσότερους δηλαδή από τους μισούς της αντίστοιχης περιόδου της περυσινής χρονιάς.

Η τουριστική δυναμική των Κυκλάδων

Πολύ δυναμικά συνεχίζονται οι ροές από το εξωτερικό για την Σαντορίνη, καθώς, ενώ όλο τον περσινό Σεπτέμβριο υποδέχθηκε 33.853 επισκέπτες μέσω απευθείας διεθνών αφίξεων, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του φετινού μήνα τους έχει ήδη ξεπεράσει κατά περισσότερο από 10.000, μετρώντας συγκεκριμένα 45.057 αφίξεις (μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου).

Επίσης, η Μύκονος τις πρώτες δέκα μέρες «κάλυψε» το σύνολο των αφίξεων του Σεπτεμβρίου του 2020 (30.620 αφίξεις).

Σημειώνεται ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήσεις εσωτερικού αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.

Ρόδος/ Photo: Andrew Vvedenskij/Unsplash
1 εκατ. οι απευθείας διεθνείς αφίξεις στη Ρόδο

Από τους 270.000 περίπου επιβάτες, οι 128.209 επέλεξαν τη Ρόδο για τις διακοπές τους, αθροίζοντας στο συνολικό αριθμό επιβατών που έχει συγκεντρώσει το νησί από την αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου περίπου το 1 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι η Ρόδος πλησιάζει ήδη τον στόχο του διπλασιασμού των συνολικών αφίξεων του 2020.

Ικανοποιητικό ρυθμό αφίξεων διατηρούν τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου και τα νησιά της Δωδεκανήσου, Κως και Κάρπαθος. Περισσότεροι από 62.000 επιβάτες από το εξωτερικό επισκέφθηκαν έως τις 12 Σεπτεμβρίου την Κω, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των αεροπορικών αφίξεων στο νησί περίπου στο μισό εκατομμύριο. Αντίστοιχα, και η αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καρπάθου θυμίζει Αύγουστο με τις αφίξεις να φτάνουν σε δέκα μέρες τις 5.000.

Σαντορίνη/ Photo: Tania Mousinho/Unsplash

Πηγή

Translate »
error: Content is protected !!