Αυθαίρετα: Έρχονται κατεδαφίσεις όπως στη Μύκονο – Ποια είναι πρώτα στη λίστα

Με τη «μέθοδο Μυκόνου» οι κατεδαφίσεις fast track σε όλη την Ελλάδα για τα αυθαίρετα.

Με 9 στις 10 επιχειρήσεις της Μυκόνου να έχουν συμμορφωθεί ως προς τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων, η κυβέρνηση με το ΥΠΕΝ θα προχωρήσουν με το ίδιο «μοντέλο» και fast track διαδικασίες τις παρεμβάσεις της στις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Σϋμφωνα με τα όσα τονίζει ο ΑΝΤ1, η επίσκεψη κλιμακίου του ΥΠΕΝ στη Μύκονο, έναν χρόνο μετά τις παρατηρήσεις σε 13 επιχειρήσεις, είδε ότι στο 90% συμμορφώθηκαν και κατεδάφισαν αυθαίρετες εγκαταστάσεις.

Επίσης, οι έλεγχοι θα συνεχίζονται ώστε να μην υπάρξουν νέες παραβάσεις και θα γίνονται σε οικίες, επιχειρήσεις τουρισμού και χώρους εστίασης.

Στις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ έχουν τεθεί η τεχνητή νοημοσύνη, δορυφόροι και drones, ενώ η κυβέρνηση εφαρμόζει fast track διαδικασίες για τον εντοπισμό και την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων σε τουριστικές περιοχές.

Το σύστημα ελέγχων στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για τους τουρίστες και θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα, όπου οι έλεγχοι θα αρχίσουν να γίνονται πιο εντατικά.

Για να επιτευχθούν οι στόχοι, θα υπάρξουν πιο αυστηρές παρατηρήσεις και κυρώσεις. Για παράδειγμα, οι προθεσμίες κατεδαφίσεων από τα δύο χρόνια που είναι τώρα, θα μειωθούν, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στις κατεδαφίσεις νέων αυθαιρέτων, μετά την «κόκκινη γραμμή» του 2011.

Παράλληλα, θα συσταθεί ειδικός επιθεωρητής ελέγχου και καταστολής της αυθαίρετης δόμησης, ενώ η χρηματοδότηση για τις κατεδαφίσεις θα περάσει από την Αποκεντρωμένη στην Κεντρική Διοίκηση.

Εάν οι επιχειρήσεις δεν προχωρήσουν στις κατεδαφίσεις και τις παρεμβάσεις εντός ορίου, θα τους περιμένουν αυστηρές κυρώσεις, όπως αναστολή λειτουργίας και διακοπή ηλεκτροδότησης στην επιχείρηση.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!