Αίτημα για μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από τους εκπαιδευτικούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

αίτημα για μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς
Δώδεκα περίπου χρόνια οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε μια απίστευτη μισθολογική αφαίμαξη που φτάνει και ξεπερνά το 40% του ποσού που λαμβάναμε πριν τη λαίλαπα των μνημονίων, χάνοντας από τέσσερις έως και πάνω από έξι μισθούς τον χρόνο

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ενεργειακή ακρίβεια και την εκτίναξη των τιμών των βασικών ειδών διατροφής , εξανεμίζει έτι περαιτέρω το πολλάκις μειωμένο και καθηλωμένο μηνιαίο εισόδημα, δημιουργώντας ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις σε αρκετές περιπτώσεις και καθιστώντας ακόμη και την ακτοπλοϊκή μετάβαση στις ιδιαίτερες πατρίδες μας σχεδόν απαγορευτική, λόγω ακριβώς αυτής της αναντίστοιχης σχέσης αύξησης κόστους εισιτηρίων και μισθολογικής καθήλωσης. Ενδεικτικά, μια τετραμελής οικογένεια εκπαιδευτικών χρειάζεται να δαπανήσει 364€ για να πάει απ’ την πρωτεύουσα των Κυκλάδων στον Πειραιά με επιστροφή και πάνω από 500€ με αυτοκίνητο, δηλαδή περίπου το 1/4 ενός μέσου μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος και πάνω από το 1/3 αν πρόκειται για νεοδιόριστους. Το κόστος είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτο για εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε νησιά που βρίσκονται πιο μακριά, ξεπερνώντας τα 600€.

Όλα αυτά την ώρα που το κόστος ενός ατομικού εισιτηρίου για ίσης απόστασης μετακίνηση στη στεριά είναι λιγότερο απ’το 50% του ατομικού ακτοπλοϊκού εισιτηρίου.

Επ’ ευκαιρία, λοιπόν, των Χριστουγέννων και της μετακίνησης των περισσότερων στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ζητούμε:

α) τη μείωση του κόστους των εισιτηρίων στο μισό για όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς κατά την περίοδο των εορτών.

β) τη διατήρηση της μειωμένης στο μισό τιμής για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις των εκπαιδευτικών από και προς το νησί που εργάζονται καθ’όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

γ) την άμεση χρονικά καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου προς όλους.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
Σύρου – Τήνου – Μυκόνου
Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!