Ανακοινώθηκε: Πότε ανοίγει το Youth Pass στο gov.gr – Η προθεσμία

Το επίδομα Youth Pass θα λάβουν 200.000 νέοι.

Στην τελική ευθεία για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις Youth Pass, του επιδόματος των 150 ευρώ για τους νέους 18 και 19 ετών.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2023 και οι δικαιούχοι θα κάνουν υποβολή της αίτησης για το Youth Pass μέσω της κυβερνητικής ιστοσελίδας gov.gr.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και της 5 Δεκεμβρίου, ενώ η πρώτη καταβολή θα γίνει τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Το Youth Pass θα έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία θα μπορούν οι δικαιούχοι να χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που ανήκουν στον τομέα του πολιτισμού, του τουρισμού ή των μεταφορών. Η κάρτα θα είναι φορτισμένη με το ποσό των 150 ευρώ.

Youth Pass – Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Youth Pass θα είναι οι νέοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή το 19ο έτος της ηλικίας τους, εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους. Καθώς η πλατφόρμα θα ανοίξει το Νοέμβριο του 2023, αυτό σημαίνει ότι το επίδομα θα δικαιούνται οι νέοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος τους εντός του 2022.

Παράλληλα, οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, ενώ απαραίτητο κριτήριο για να λάβουν το επίδομα θα είναι η υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα. Η υπουργική απόφαση δεν αναφέρει κάποιον περιορισμό όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται περίπου στις 200.000.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: