Από το κινητό σου όλες οι πληρωμές στην Εφορία, το νέο App

Η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ θα ενσωματώνει και έναν ψηφιακό βοηθό

Μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κάνουν σχεδόν όλες τις συναλλαγές τους, παρουσιάζουν σήμερα υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ΑΑΔΕ.

Με το «myAADEapp» οι πολίτες θα βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους το φορολογικό προφίλ και τις οφειλές τους προς την Εφορία, ενώ θα μπορούν να πληρώνουν μέσω κάρτας, να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους, να αποθηκεύουν βασικά φορολογικά τους έγγραφα, να ενημερώνονται για τυχόν επιστροφές φόρων, ακόμα και να εκδίδουν ψηφιακά τιμολόγια και δελτία αποστολής.

Η νέα εφαρμογή θα ενσωματώνει και έναν ψηφιακό βοηθό, ο οποίος σε πρώτη φάση θα μπορεί αρχικά να δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις φορολογικού ενδιαφέροντος και στη συνέχεια να εκδίδει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή πιστοποιητικά.

Από τη φορολογική διοίκηση εκτιμούν ότι με τη νέα εφαρμογή και τα μηνύματα που θα λαμβάνουν οι φορολογούμενοι θα αυξηθούν σημαντικά οι εμπρόθεσμες πληρωμές, καθώς αρκετοί ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να χρεώνονται με προσαυξήσεις και πρόστιμα ή να χάνουν τις ρυθμίσεις τους.

dnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!