Αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού 23χρονης στη Μύκονο

 Νεότερα στοιχεία για την υπόθεση της 23χρονης τουρίστριας που κατήγγειλε τον βιασμό της στη Μύκονο από τρεις Πακιστανούς έρχονται… στη δημοσιότητα.

Δεν ήταν μόνο το βιντεοληπτικό υλικό που βρέθηκε στα κινητά των Πακιστανών, οι οποίοι κατέγραψαν όσα έγιναν με την 23χρονη, ο λόγος που η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου δεν απήγγειλε κατηγορίες για βιασμό στους τρεις καταγγελλόμενους από τη φερόμενη ως παθούσα, ενώ δεν έβγαλε ούτε και εντάλματα σύλληψής τους.

Η υπόθεση, η οποία αποτέλεσε και αντικείμενο μίας… υπόκωφης κόντρας μεταξύ της Αστυνομίας, που προσήγαγε τους Πακιστανούς μόλις τους ταυτοποίησε, και της Εισαγγελίας, που αφού είδε τα βίντεο τους άφησε ελεύθερους, έχει και μία άγνωστη πτυχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου εντόπισε σημαντικά κενά στη δικογραφία που σχημάτισε η Αστυνομία Μυκόνου για την υπόθεση της καταγγελίας του βιασμού της 23χρονης τουρίστριας από τους τρεις Πακιστανούς, όταν προσήχθησαν κρατούμενοι στις 24 Αυγούστου.

Τα κενά της δικογραφίας και όχι το οπτικοακουστικό υλικό που βρέθηκε στα κινητά των φερομένων ως δραστών ήταν ο κυριότερος λόγος που η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου άφησε ελεύθερους τους τρεις Πακιστανούς, χωρίς να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον τους και χωρίς να τους παραπέμψει σε ανακριτή, ώστε να εκδοθούν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι οι Πακιστανοί εντοπίστηκαν σχεδόν δύο μήνες μετά την καταγγελία της 23χρονης και συγκεκριμένα στις 24 Αυγούστου, διαπιστώθηκε ότι, τόσο καιρό μετά την καταγγελία της κοπέλας, που είχε γίνει στις 30 Ιουνίου, δεν είχαν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη μετά την καταγγελία της και δεν είχαν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα τα εργαστηριακά αποτελέσματα για να διαπιστωθεί εάν ήταν πιωμένη ή είχε τις αισθήσεις της!

Tα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων δεν ήταν το μοναδικό κενό στην υπόθεση, καθώς στη δικογραφία δεν υπήρχε ούτε πόρισμα από την ιατροδικαστική εξέταση, στην οποία υποβάλλονται τα θύματα βιασμού και θα έπρεπε να έχει υποβληθεί και η φερόμενη ως παθούσα.

Κατά τις ίδιες πηγές, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που εξακολουθεί να διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος είτε του βιασμού είτε του εξαναγκασμού σε γενετήσιες πράξεις, ο εισαγγελέας ζήτησε από τους αστυνομικούς να διενεργηθεί έρευνα για το ενδεχόμενο να είχε υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση η 23χρονη από ιδιώτη γιατρό ή να κατέφυγε σε κάποιο νοσοκομείο.

Γι’ αυτό και η Εισαγγελία ζήτησε από την Αστυνομία να σαρώσει τα νοσοκομεία της περιοχής αρμοδιότητάς της, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

Η 23χρονη είχε καταγγείλει ότι τα ξημερώματα της 30ής Ιουνίου έπεσε θύμα βιασμού, ενώ έκανε διακοπές στη Μύκονο, από τρεις δράστες, οι οποίοι παρέμεναν άγνωστοι μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Αυγούστου. Τελικά, οι δράστες αναγνωρίστηκαν και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας του νησιού και εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκαν ότι πράγματι συνευρέθηκαν σεξουαλικά με την 23χρονη τουρίστρια.

Η υπόθεση, η οποία προκάλεσε την παρέμβαση τόσο του Αρείου Πάγου όσο και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που με κοινή ανακοίνωσή τους επιτέθηκαν στα ΜΜΕ τα οποία σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι τρεις Πακιστανοί οι οποίοι καταγγέλθηκαν από τουρίστρια ότι τη βίασαν στη Μύκονο, ούτε έκλεισε ούτε αρχειοθετήθηκε.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου συνεχίζεται και δεν αποκλείεται, εφόσον συγκεντρωθεί το αποδεικτικό υλικό, να ασκηθεί τελικά ποινική δίωξη με όλα τα επακόλουθα, όπως εντάλματα σύλληψης κ.λπ.

Ελλοχεύει, βέβαια, η πιθανότητα να φύγουν από το νησί οι καταγγελλόμενοι Πακιστανοί, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα σε αυτό το στάδιο της προδικασίας να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι από τον εισαγγελέα.

«Επιστράτευση» στις Εισαγγελίες της χώρας

Ανοιχτές… θύρες έκρουσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την παραγγελία που απέστειλε σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας περί ισοκατανομής υπηρεσιών και επαγρύπνησης, εν όψει της εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Με δυο λόγια, η Εισαγγελία Α.Π., αναφέροντας πως «…αυξάνονται σε αριθμό τα κατά τόπους συνεδριάζοντα ποινικά δικαστήρια, γεγονός που επιβάλλει τη δίκαιη, ανάλογη και ισότιμη συμμετοχή σε αυτά ως εισαγγελέων έδρας όλων των διαθέσιμων σε κάθε Εισαγγελία εισαγγελέων, ανεξαρτήτως βαθμού και αρχαιότητας», ουσιαστικά επιστρατεύει στα ακροατήρια και τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών, που μέχρι σήμερα δεν υποχρεούντο να ανέβουν στις έδρες. Γιατί έκρουσε ανοιχτές θύρες;

Διότι σε αρκετές εισαγγελίες της περιφέρειας οι προϊστάμενοι των εισαγγελιών, ελλείψει εισαγγελέων, ανέβαιναν στα ακροατήρια και δίκαζαν υποθέσεις, όπως και οι υφιστάμενοί τους.

Παράλληλα εκτελούσαν και κανονικές υπηρεσίες κάθε μήνα, όπως όλοι οι υφιστάμενοί τους, ενώ ορισμένοι από τους προϊσταμένους Εισαγγελιών υπηρέτησαν μεγάλες χρονικές περιόδους σε καλοκαιρινά τμήματα, ακόμη και άνω των 40 ημερών, όπως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου. Οχι, φυσικά, πως έχει άδικο ο Αρειος Πάγος που υποδεικνύει την πρακτική αυτή στους εισαγγελείς, εφόσον έτσι θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί της Δικαιοσύνης.

Επισημαίνεται, ωστόσο ότι από την υπηρεσιακή αυτή υποχρέωση εξαιρούνται οι διευθύνοντες στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου υπάρχει και μία παράγραφος, που θυμίζει κάτι από… σχολικά απουσιολόγια, καθώς καταλήγει: «Μάλιστα, οι υπηρεσίες όλων θα καταγράφονται και θα αποστέλλονται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάθε μήνα».

reportaznet.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!