Αυξάνεται στα 500.000 ευρώ το κόστος για απόκτηση ελληνικής «χρυσής βίζας»

Από τα 250.000 στα 500.000 ευρώ αυξάνεται το όριο επένδυσης για την απόκτηση «χρυσής βίζας» στην Ελλάδα μετά τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης, που αναμένεται όμως να επηρεάσει και την αγορά ενοικίων προς τα πάνω. 

Τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, προβλέπει πως το μισό εκατομμύριο είναι η ελάχιστη αξία της ακίνητης περιουσίας κατά τον χρόνο κτήσης της, καθώς και το συνολικό συμβατικό μίσθωμα των μισθώσεων ξενοδοχειακών καταλυμάτων ή τουριστικών κατοικιών για τις Περιφερειακές Ενότητες Βορείου, Κεντρικού και Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το ποσό αυτό πρέπει να έχει καταβληθεί πριν την κατάθεση του αιτήματος για την χορήγηση της μόνιμης άδειας διαμονής επενδυτή. Στην περίπτωση της επένδυσης μέσω αγοράς ακίνητης περιουσίας, στις παραπάνω περιοχές, αυτή πραγματοποιείται σε ένα μόνο ακίνητο. Σε περίπτωση εξ αδιαιρέτου συγκυριότητας ακινήτου τότε είναι 500.000 η ελάχιστη αξία του ποσοστού συγκυριότητας και η επένδυση πραγματοποιείται σε ένα μόνο ακίνητο.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, η ελάχιστη αξία του ακινήτου ορίζεται στις 250.00 ευρώ. Σημειώνεται ότι η έκδοση άδειας διαμονής χορηγείται εντός δυο μηνών από τη συμπλήρωση του φακέλου.

Πολίτες τρίτων χωρών – κάτοχοι άδειας μόνιμης διαμονής επενδυτή μπορούν ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους για ισόχρονη διάρκεια εφόσον το ακίνητο παραμένει στην κυριότητα ή νομή τους και δεν αποτελεί πρόβλημα το διάστημα απουσίας τους από την χώρα. Επίσης για τους πολίτες τρίτων χωρών κατόχους ακινήτων παρέχεται η δυνατότητα εκμίσθωσης αυτών. 

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023 οι πολίτες τρίτων χωρών έχουν το χρονικό περιθώριο να ολοκληρώσουν τα συμβόλαια που βρίσκονται σε εξέλιξη για τις περιοχές στις οποίες αλλάζουν τα όρια.

efsyn.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: