Ρόδος – Beach Bars: Υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή βρίσκονται με ογκώδη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία συνοδεύεται από έκθεση παράθεσης προανακριτικού υλικού αστυνομικού – επιτελούς της Οικονομικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα του Τμήματος Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης και τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των ετών 2021 και 2022!
Οι αιρετοί στο τελευταίο διάστημα βιώνουν ασφυκτικές καταστάσεις κι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με προκαταρκτικές εξετάσεις, που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, κυρίως για την αφαίρεση αδειών λειτουργίας καταστημάτων και των αυθαιρέτων επί του αιγιαλού κατά μήκος του νησιού.
Ενδεικτικό είναι ότι ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης κ. Στέφανος Δράκος βρίσκεται αντιμέτωπος και με άλλη προκαταρκτική εξέταση που αφορά σε ανάκληση της σφράγισης που είχε επιβάλει σε κατάστημα το θέρος του 2021, τον Οκτώβριο του ιδίου έτους με την αιτιολογία ότι είχε παύσει την λειτουργία του.
Στην νέα δικογραφία που έχει σχηματιστεί οι αιρετοί κλήθηκαν από την Πταισματοδίκη Ρόδου να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις για την μη ανάκληση αδειών, την μη διακοπή λειτουργίας, την μη σφράγιση και την μη απομάκρυνση των αυθαιρέτων που έχουν καταγραφεί στον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού στις δημοτικές ενότητες Ιαλυσού, Αρχαγγέλου, Λίνδου, Ρόδου και Νότιας Ρόδου.
Προηγήθηκε η αποστολή εγγράφων από όλες τις συναρμόδιες με τον έλεγχο των καταστημάτων υπηρεσίες στην Πταισματοδίκη και συγκεκριμένα από την ΥΔΟΜ Ρόδου, το Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών και Ελέγχου Αδειών και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Σημειώνεται ότι ελεγχόμενοι στην υπόθεση είναι τα 11 μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των ετών 2021 και 2022.
Αφορμή για την Εισαγγελική έρευνα αποτέλεσαν δύο επώνυμες καταγγελίες που έγιναν τον Ιανουάριο του 2022 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχετικές με την παραβατική λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε παραλίες της Ρόδου.
Ο πρώτος που υπέβαλε την καταγγελία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να είναι και ο ίδιος ελεγχόμενος ως ιδιοκτήτης καταστήματος που έχει τεθεί στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών και αρχών!
Στις καταγγελίες αφήνονται σαφείς αιχμές ότι άδειες λειτουργίας δεν ανακαλούνται παρά τις υπερβάσεις και τις αυθαίρετες καταλήψεις και κατασκευές σε αιγιαλό και παραλία και ότι δεν προβαίνουν στην σφράγισή τους.
Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από την Οικονομική Αστυνομία υπήρξε έλεγχος των ενεργειών που έγιναν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, την Διεύθυνση Πολεοδομικών Εφαρμογών, την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

dimokratiki.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: