Κυριάρχησαν ξανά τα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου στην απονομή των Χρυσών Σκούφων 2021

Με 17 συνολικά βραβευμένα εστιατόρια, το Νότιο Αιγαίο αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά πρωταθλητής στην υψηλή γαστρονομία.

Παρόντος του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου  – ο οποίος στην αντίστοιχη τελετή του 2019 είχε βραβευτεί για την κατάκτηση του τίτλου “Νότιο Αιγαίο, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”  – και εκπροσώπων του πολιτικού, του επιχειρηματικού, του πολιτιστικού και του γαστρονομικού κόσμου της χώρας, 17 συνολικά εστιατόρια από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου,  απέσπασαν διακρίσεις και αναδείχθηκαν νικητές των επιδραστικότερων γαστρονομικών βραβείων της Ελλάδας, αριθμός που ισοδυναμεί σχεδόν με το ένα τρίτο των 55 συνολικά βραβευθέντων εστιατορίων σε ολόκληρη τη χώρα, σε μια χρονιά που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες τόσο για τα εστιατόρια, καθώς η πανδημία περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία αρκετών από αυτά.

Τα βραβεία στους ιδιοκτήτες των βραβευμένων εστιατορίων παρέδωσαν ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο εκδότης του «Αθηνόραμα» Δημήτρης Ηλιόπουλος και εκπρόσωποι του γαστρονομικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Οι Χρυσοί Σκούφοι είναι τα μοναδικά ελληνικά βραβεία γαστρονομίας και απονέμονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας από το περιοδικό Αθηνόραμα  Ο θεσμός, με αφετηρία το 1992, καταγράφει συνεχή παρουσία στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα και θεωρείται έγκυρος και καταξιωμένος, τόσο από τους επαγγελματίες του χώρου όσο και από το κοινό.

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου:

Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: