Εντυπωσιακή αναπαράσταση της «έκρηξης» στο ηφαίστειο Σαντορίνης -Τα πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα… μέρα [βίντεο]

Μια εντυπωσιακή αναπαράσταση έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (18/9) στο νησί, μαγνητίζοντας τα βλέμματα τόσο των ντόπιων, όσο και των τουριστών που είδαν τη… νύχτα να γίνεται μέρα.

Μετά από δύο χρόνια που είχαν σταματήσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα «Ηφαίστεια» επέστρεψαν στη Σαντορίνη και καθήλωσαν τους πάντες. Όπως προαναφέρθηκε πρόκειται για την χαρακτηριστική αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου, με εντυπωσιακές ρίψεις πυροτεχνημάτων από τη Νέα Καμένη.

Η αναπαράσταση ξεκίνησε με τη δύση του ήλιου, γύρω στις 20:00. Από εκείνη την ώρα ο ουρανός γέμισε με πληθώρα πυροτεχνημάτων -κυρίως στις αποχρώσεις του κόκκινου- δίνοντας την εντύπωση ότι το ηφαίστειο «βρυχάται» ξανά.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες & βίντεο από τη Σαντορίνη:

Η αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου από ψηλά / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Φωτογραφία: iefimerida.gr
«Τάλως»: Το σχέδιο αντιμετώπισης κινδύνου για το ηφαίστειο
Μπορεί τα Ηφαίστεια να αποτελούν μια διοργάνωση αναπαράστασης αρκετά διαδεδομένη στο νησί, ωστόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκπονήσει ήδη σχέδιο με την κωδική ονομασία «Τάλως» για την αντιμετώπιση του κινδύνου σε περίπτωση πραγματικής έκρηξης.

Όπως αναφέρεται σ’ αυτό «το ηφαιστειακό σύμπλεγμα της Σαντορίνης περιλαμβάνει δύο ενεργούς ηφαιστειακούς πόρους, τον ηφαιστειακό πόρο της Καμένης που βρίσκεται στον χερσαίο χώρο της ομώνυμης νησίδας μεταξύ Θήρας και Θηρασιάς και τον υποθαλάσσιο ηφαιστειακό πόρο του Κολούμπο ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 8,5 περίπου χιλιομέτρων ΒΑ του ομώνυμου ακρωτηρίου στο βορειανατολικό άκρο του νησιού της θήρας».

Σημειώνεται ότι η τελευταία έκρηξη στον ηφαιστειακό πόρο της Καμένης συνέβη το 1939 μ.Χ. Στην έκρηξη αυτή περιλαμβάνεται και η μικρή υπολειμματική έκρηξη που συνέβη το 1950. Στο σχέδιο περιλαμβάνονται τα ακραία και τα πιθανότερα σενάρια, οι στόχοι, ενώ χωρίζονται και οι αρμοδιότητες των αρμόδιων φορέων.

iefimerida.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: